ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΙΝΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Σιάτος: Πιέζουμε για να ξεκινήσει ο κόμβος έξω από το Mare West.

0

Τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει η έναρξη εργασιών για τον κόμβο έξω από το Mare West, ένα σημείο καρμανιόλα, που έχει στοιχίσει την ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας αναδεικνύει με επερώτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας της παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”, Γιάννης Σιάτος.

“Με επερώτηση, που είχα καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο αρχές Σεπτεμβρίου και απαντήθηκε σχεδόν 6 μήνες μετά, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, είχα προσπαθήσει να αναδείξω το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων έξω από το εμπορικό κέντρο Μare West”,  αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.

“Με τα τροχαία στο σημείο να είναι σχεδόν καθημερινά, είναι να απορεί κανείς με την παντελή απουσία μέριμνας από την πολιτεία.

Καταλαβαίνω πως για να γίνει ένα έργο, χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες , να βρεθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση και να ξεκινήσουν οι εργασίες, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο που η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας δεν έχουν φροντίσει έστω να μπουν κόκκινα πλαστικά κολωνάκια στο σημείο, που θα απέτρεπαν τους οδηγούς από την παράνομη είσοδο και έξοδο από το εμπορικό κέντρο.

Ένας από τους λόγους που η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα ατυχήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη είναι η απουσία μικρο παρεμβάσεων που θα έκαναν τους δρόμους πιο ασφαλείς.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης απάντησε πως το έργο θα ξεκινήσει σύντομα και μάλιστα εντός Φεβρουαρίου. Διατηρώ τις αμφιβολίες μου, για το αν κάτι τέτοιο, γίνει, όντως πράξη, αλλά δεσμεύομαι πως θα παρακολουθούμε το θέμα και θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να γίνει επιτέλους πραγματικότητα, ένα έργο που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί με την δημιουργία του εμπορικού κέντρου.

Η αλήθεια είναι, ότι σε άλλη χώρα της Ευρώπης, δεν θα είχε επιτραπεί η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου χωρίς τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πιστεύω πως πρέπει να μπει άμεσα μια τάξη στους δρόμους της Κορινθίας και η δημιουργία κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο είναι μια καλή αρχή.

Βλάσσης Τσιώτος-Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης : Γιατί πάμε σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Previous article

Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – 20η αγωνιστική: τα αποτελέσματα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *