Μία ακόμη επιτυχία σημείωσαν οι συνοριοφύλακες του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) Κορίνθου, αποτρέποντας τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα στις εγκαταστάσεις του κέντρου.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025, το μεσημέρι, οι Συνοριακοί Φύλακες εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος παρέλαβε δέμα που περιείχε μικροποσότητα συνθετικής κάνναβης (bonzai).
Η ουσία ήταν κρυμμένη σε ρούχο μέσα στο δέμα
Το δέμα, που παραδόθηκε στον χώρο του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου, περιείχε είδος ρουχισμού, μέσα στο οποίο είχε επιμελώς κρυφτεί η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.
Η επαγρύπνηση και η εμπειρία των συνοριοφυλάκων οδήγησε στον εντοπισμό της κάνναβης προτού αυτή φτάσει στα χέρια άλλων κρατουμένων.
Το ναρκωτικό κατασχέθηκε, ενώ ο 21χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ως αποδέκτης του ύποπτου δέματος.
Προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Κορίνθου
Για την υπόθεση έχει ήδη επιληφθεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορίνθου, το οποίο διερευνά το πώς στάλθηκε το δέμα και αν υπάρχουν εμπλεκόμενοι συνεργοί εκτός του κέντρου κράτησης.
Οι αρχές εξετάζουν εάν η αποστολή της κάνναβης εντάσσεται σε ευρύτερο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών προς κρατούμενους, με στόχο τη διακίνηση μικροποσοτήτων εντός των εγκαταστάσεων.
Comments