ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΙΑΤΟ: Πρόστιμο 7.000€ στα Lidl

0

Με απόφαση του Αν.Προϊσταμένου της Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Κορινθίας, επιβλήθηκε στην επιχείρηση «ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΧΟΝΔΡΙΚΟ & ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΙΣΑΓ.ΕΞΑΓ.& ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ» και συγκεκριμένα στο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 882 που βρίσκεται στο 1 ο Χλμ Π.Ε.Ο. Κιάτου – Κορίνθου στο Κιάτο Κορινθίας, διοικητικό πρόστιμο επτά χιλιάδων ευρώ (7.000,00 €), διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 20/12/2023 διαπιστώθηκαν, οι εξής παραβάσεις:

  1. Στις ετικέτες των προϊόντων «ΑΓΡΟΙΚΙΑ χοιρινή ωμοπλάτη 200 γρ» & «Camembert French τυρί 250γρ», δεν αναγράφονταν με σαφήνεια, επάρκεια και ακρίβεια, ώστε να γίνει εύκολα αντιληπτή από τον καταναλωτή η πληροφορία για την τελική τιμή των εν λόγω προϊόντων παρά μόνο το ποσοστό έκπτωσης αυτών, ήτοι 30%, κατά παράβαση των διατάξεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2Α της υπ.αρ.91354/24-08-2017 Υ.Α., σε συνδυασμό με τις διατάξεις του αρ. 7 του ν.4177/2013 και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ 2.000,00 € (1.000,00 € ανά κωδικό προϊόντος), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 2Ε της εν λόγω Υ.Α.
  2. Το προϊόν BIO ORGANIC 3.8 FAT ΓΑΛΠΟ 1LT, βρέθηκε να φέρει ετικέτα, χωρίς καμία ένδειξη και πληροφορία ως προς την τιμή πώλησης του εν λόγω συσκευασμένου προϊόντος, ενώ βρισκόταν τοποθετημένο σε σημείο διαχωρισμένο από άλλα τρόφιμα με αναρτημένη πινακίδα με την ένδειξη «- 50%», κατά παράβαση της παραγράφου 1α του άρθρου 2Β της υπ.αρ.91354/24-08-2017 Υ.Α., σε συνδυασμό με τις διατάξεις του αρ. 7 του ν.4177/2013 και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000,00€), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 2Ε της εν λόγω Υ.Α.
  3. Τα προϊόντα “Φάρμα Κουκάκη στραγγιστό 2+1 Δώρο (3*200γρ)” & “Milbona Assorted Yogurt (8*125gr)”, ήταν τοποθετημένα σε σημείο διαχωρισμένο από άλλα τρόφιμα, έχοντας αναρτημένη πινακίδα επ’ αυτού, όπου αναγραφόταν «-50% », ενώ τα εν λόγω προϊόντα που ήταν τοποθετημένα εντός του συγκεκριμένου σημείου, είχαν έκπτωση σε ποσοστό -30%, με αποτέλεσμα η πληροφορία που παρέχεται στον καταναλωτή, για τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση να μην είναι ακριβής, ειλικρινής, εύκολα αντιληπτή από τον καταναλωτή καθώς και παραπλανητική ως προς το ποσοστό έκπτωσης των ανωτέρω προϊόντων, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 2Α της υπ.αρ.91354/24-08-2017 Απόφασης Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης «Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.», σε συνδυασμό με τις διατάξεις του αρ. 7 του ν.4177/2013 και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ 2.000,00 € (1.000,00 € ανά κωδικό προϊόντος), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 2Ε της εν λόγω Υ.Α.
  4. Δεν λειτουργούσαν τα ηλεκτρονικά συστήματα αναγνώρισης και ελέγχου τιμών (price checker) για την πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με τις τιμές των προϊόντων, κατά παράβαση της παραγράφου 6 του άρθρου 2 της υπ.αρ.91354/30-08-2017 Υ.Α. και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00€), σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 14Ε του άρθρου 2, της εν λόγω Υ.Α..

TEREZA LIVE για τα 100 χρόνια του Εμπορικού Συλλόγου ΚΙΑΤΟΥ

Previous article

1.163.000€ χαράτσι από την ΔΕΗ στους αγρότες της Αργολίδας – Έρχεται και σε άλλους νομούς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *