ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Καραγκιόζης και το λάβαρο του 1821» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

0

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και το λάβαρο του 1821», για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 (ώρα 11:00-12:30), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος, γιος και μαθητής του καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλου, θα παρουσιάσει μια παράσταση με τον αγαπημένο ήρωα να συναντά τους ήρωες του ‘21 και να αντιμετωπίζει τους Τούρκους. Ο Καραγκιόζης προσπαθεί να προστατέψει την οικία του Γέρο-Θόδωρου από τους Τούρκους και αποφασίζει να καλέσει τους οπλαρχηγούς για βοήθεια, ενώ ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί την κήρυξη της Επανάστασης και ορκίζει τους καπεταναίους να αγωνιστούν για την πατρίδα τους.

Πριν την παράσταση, ο Κώστας Σπυρόπουλος θα μιλήσει στους μικρούς μαθητές για την ιστορία, τη διαδρομή και την τέχνη του Καραγκιόζη και του Θεάτρου Σκιών, ενώ φεύγοντας όλα τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους φιγούρα του δημοφιλούς ήρωα.

Η συμμετοχή στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Aντικατάσταση των παλιών φωτιστικών στο Κλειστό Νεμέας

Previous article

Σε 12 δήμους μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες Τι συμβαίνει με το Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *