ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΙΝΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικές Διαδρομές: Ο Δήμος Κορινθίων γεμίζει μουσική, θέατρο και αστέρια

0

Στις 15 Αυγούστου ένα αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα έχει η εκδήλωση του Δεκαπενταύγουστου στην Ιωνία Κορίνθου.

Το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Μικρασιάτη ποιητή και στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο, έναν δημιουργό που έχει υπογράψει ορισμένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, στην Πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου – Μνημείο Μικρασιατών Προσφύγων, στην Ιωνία Κορίνθου, με ελεύθερη είσοδο.

Μια βραδιά κοιτώντας τον ουρανό

Μία από τις πιο ιδιαίτερες δράσεις του φετινού προγράμματος έρχεται στις 16 Αυγούστου.

Στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου, στις 20:30, διοργανώνεται Ανοιχτή Βραδιά Αστρονομίας, σε συνεργασία με την Αστρονομική Ένωση Κορίνθου «Αστερίων».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ουρανογραφία και παρατήρηση βαθύ ουρανού, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τον νυχτερινό ουρανό και να ζήσει μια διαφορετική καλοκαιρινή εμπειρία.

Η Γιώτα Νέγκα στο Χιλιομόδι

Το πρόγραμμα συνεχίζεται δυναμικά στις 19 Αυγούστου, όταν στο Θέατρο «Ειρήνη Παππά» στο Χιλιομόδι ανεβαίνει στη σκηνή η Γιώτα Νέγκα.

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές και αναγνωρίσιμες φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού έρχεται στον Δήμο Κορινθίων για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία, σε έναν χώρο που έχει πλέον τη δική του ξεχωριστή θέση στον πολιτιστικό χάρτη της περιοχής.

Μουσική ξανά στα Αγιαννιώτικα

Στις 20 Αυγούστου, οι Πολιτιστικές Διαδρομές επιστρέφουν στα Αγιαννιώτικα, αυτή τη φορά με το μουσικό σχήμα «Μουσικό Πανόραμα» και μια λαϊκή και έντεχνη μουσική βραδιά.

Δύο θεατρικές βραδιές για τη συνέχεια

Στις 21 Αυγούστου, η δράση μεταφέρεται στην Αρχαία Κόρινθο και στον χώρο του Ξενία, όπου παρουσιάζεται η ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουσάκη «Δίδυμος Μπελάς».

Μία ημέρα αργότερα, στις Πολιτιστικές Διαδρομές: Ο Δήμος Κορινθίων γεμίζει μουσική, θέατρο και αστέρια, επιστρέφουμε στο Υπαίθριο Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου. Στις 21:00 το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» παρουσιάζει την αγαπημένη ελληνική κωμωδία «Δεσποινίς ετών 39».

Το πολιτιστικό καλοκαίρι έχει ακόμη συνέχεια

Οι επόμενες ημέρες επιβεβαιώνουν τη φιλοσοφία πάνω στην οποία σχεδιάστηκαν οι φετινές «Πολιτιστικές Διαδρομές»: πολλές και διαφορετικές επιλογές, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και, κυρίως, πολιτισμός που δεν μένει μόνο στο κέντρο αλλά ταξιδεύει στις γειτονιές και τις κοινότητες του Δήμου Κορινθίων.

Από το θέατρο και το σινεμά μέχρι το λαϊκό και έντεχνο τραγούδι και από μια μεγάλη συναυλία μέχρι την παρατήρηση του καλοκαιρινού ουρανού, ο Αύγουστος έχει ακόμη πολλές όμορφες βραδιές μπροστά του.

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές 2026 συνεχίζονται. Επιλέγουμε τις εκδηλώσεις που μας ενδιαφέρουν και συναντιόμαστε ξανά στις πλατείες, στα θέατρα, στις γειτονιές και στα χωριά του Δήμου μας.

Κιάτο: Νεκρός 40χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου

Previous article

Κόρινθος: 7 μουσικές βραδιές για την Τρίτη Ηλικία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *