ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σταυρέλης: “Δεν έχει γίνει τίποτα για νέα σχολεία στην Κόρινθο”

0

Την θέση της παράταξής του στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία στον δήμο Κορινθίων διατύπωσε ο Νίκος Σταυρέλης. Ο επικεφαλής της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας” μίλησε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν τα νέα σχολεία και εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το αν και πότε θα ολοκληρωθούν, Μάλιστα οι αναφορές του κ. Σταυρέλη έγιναν κατά σύμπτωση την ίδια ημέρα που ο δήμαρχος Κορινθίων συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας στο περιθώριο της επίσκεψης της Νίκης Κεραμέως στην Κόρινθο και το σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Νανόπουλου δύο χρόνια και πλέον δεν είναι και πολύ ευχάριστος για τους συμπολίτες μας”, σημειώνει ο κ. Σταυρέλης.

Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου με σύμβαση από το Μάιο 2020. Εργολάβος δεν έχει μπει ακόμα. Πήραμε έγκριση από το ΚΑΣ για την μελέτη, με την προϋπόθεση να κάνουμε άλλες τρεις μελέτες. Είμαι δύσπιστος πλέον αν θα εκτελεστεί το έργο στο συμβατικό χρόνο και αν θα απορροφήσουμε  τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Μουσικό σχολείο, έργο βεβαίως της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Είναι σε φάση μελέτης και αναμένονται οι κατ’  εξαίρεση έγκριση όρων δόμησης για να δημοπρατηθεί στη συνέχεια. Το έργο, αν όλα πάνε καλά δεν πρόκειται να τελειώσει πριν από τρία χρόνια.

Νηπιαγωγεία Κορίνθου. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει καμία μελέτη, καμία δημοπράτηση, καμία ένταξη σε πρόγραμμα, κανένα φυσικά έργο ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου.

Δημοτικά σχολεία. Δεν έγινε απολύτως τίποτα στον Άσσο, το Λέχαιο, την Αλμυρή και το 2ο δημοτικό σχολείο που λειτουργούν τάξεις ακόμα και σήμερα σε κοντέινερ.

Γυμνάσιο – Λύκειο Λεχαίου. Απολύτως τίποτα. Είδαμε πίστωση στο τεχνικό πρόγραμμα 2022 αλλά δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει μελέτη, έγκριση κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να δημοπρατηθεί το 2022.

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Αγίου Γεωργίου και Αθικίων. Τρομερή καθυστέρηση με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Από το Σεπτέμβρη 2019 έχει ανακηρυχτεί εργολάβος, δύο χρόνια δεν έγινε τίποτα. Χάσαμε χρόνο. Επαναδημοπράτησαν τα έργα και πρόσφατα υπεγράφησαν οι συμβάσεις. Εύχομαι και ελπίζω να κατασκευαστούν και ολοκληρωθούν.

Λουτράκι: Βόμβα από τον Πρωτονοτάριο “Όποιος χρωστάει, θα του κόβουμε το νερό”

Previous article

Νανόπουλος για την επίσκεψη της Κεραμέως στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *