ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η πρώτη μονάδα γαριδοκαλλιέργειας στην Ελλάδα βρίσκεται στην Θεσπρωτία

0

Η Θεσπρωτία είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά είναι ιδανικός τόπος για την εκτροφή γαρίδας. 

Στο παλαιό δέλτα του ποταμού Καλαμά βρίσκεται η Χερσαία μονάδα εκτροφής Γαρίδας, η πρώτη στην Ελλάδα και η τρίτη στην Ευρώπη. 

Μετά από μια σχεδόν 10ετή περιπέτεια, οι Ελληνο – Αυστραλοί επενδυτές βλέπουν το όνειρό τους να υλοποιείται.

Πρόκειται για μια μονάδα κλειστού θερμοκηπιακού τύπου, που λειτουργεί με αυτόματα ελεγχόμενο σύστημα ανακύκλωσης των υδάτων, διεθνών προδιαγραφών, όπου παράγονται προϊόντα υψηλής ποιότητας. Επίσης, η γειτνίαση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δίνει ταχεία πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης, όπως απαιτείται για ένα φρέσκο προϊόν. 

Αυτό αναφέρει ο Ναπολέων Τσάνης, διευθύνων σύμβουλος της «Εuroprawn», που επένδυσε στην περιοχή και τους ανθρώπους της. Σημειώνεται ότι η Θεσπρωτία διαθέτει ένα περιβάλλον άριστης ποιότητας γλυκών και θαλάσσιων υδάτων, απαλλαγμένων από ασθένειες, που ευνοούν την λειτουργία μιας σύγχρονης βιολογικής μονάδας υδατοκαλλιέργειας φιλικής προς το υπάρχον οικοσύστημα. Η σύγχρονη τεχνολογία, διασφαλίζει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον για τους άμεσα και έμμεσα εργαζομένους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής. 

60 θέσεις μόνιμης και 20 περιστασιακής εργασίας θα συμβάλλουν στην τόνωση της εργασίας στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Τον Ιούλιο – Αύγουστο αναμένεται να διατεθούν στην ελληνική αγορά τα πρώτα δείγματα της γαριδοκαλλιέργειας

«Γαρύφαλλο στην Άμμο»: Το τραγούδι στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο (video)

Previous article

Xylella fastidiosa | Απειλεί την ελαιοπαραγωγή της Μεσογείου – Νέα δεδομένα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *