ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση από τον δικηγόρο του Αρχιφύλακα των φυλακών Κορίνθου για την υπόθεση της απόδρασης

0

Με γραπτή δήλωση ο δικηγόρος του κατηγορούμενου αρχιφύλακα για την απόδραση του βαρυποινίτη πριν απο μερικές ημέρες υποστηρίζει την θέση του πελάτη του και κάνει λόγο για “μεσαιωνικού τύπου διαδικασία“. Παράλληλα τονίζει πως ο κατηγορούμενος αρχιφύλακας, με μία σειρά δραστηριότητες συνέφερε ένα κατάστημα κράτησης που ήταν σε συνθήκες αποσύνθεσης

Ειδικότερα, ο κ. Σπύρος Ρομποτής αναφέρει:

Πρόκειται για μια, από κάθε άποψη, θλιβερή υπόθεση προκλητικής παραβίασης κάθε δικονομικής δικλίδας και κάθε δικαιώματος του κατηγορουμένου.

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, ο αρχιφύλακας του ΚΚ Κορίνθου, που ουδέποτε είχε δώσει την παραμικρή αφορμή, βρίσκεται αίφνης φορτωμένος με σοβαρότατη κακουργηματική κατηγορία, κυριολεκτικά «ξεχειλωμένη» από εισαγγελικής πλευράς, και στερείται την ελευθερία του, έστω και προσωρινά. Χωρίς προκαταρκτική εξέταση, χωρίς προηγούμενη διεξαγωγή κρίσιμων ερευνών για συλλογή αποδεικτικού υλικού. Με αποκλειστικό στοιχείο την εντελώς έωλη και πολλαπλώς πάσχουσα, αποδεικτικά, καταγγελία ενός δραπέτη που εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών. 

Η λυπηρή διαπίστωση είναι ότι, εν έτει 2021, σε χώρα της Ε.Ε. που αυτοαποκαλείται «κράτος δικαίου», φαίνεται αρκετή μία τέτοια, μεσαιωνικού τύπου, διαδικασία, ερειδόμενη μόνο και μόνο σε μία απολύτως ανεξακρίβωτη και ανεπιβεβαίωτη μαρτυρία, ώστε να στείλουμε έναν άνθρωπο φυλακή. Διερωτώμαι, ειλικρινά, η κ. Ανακρίτρια και ο γνωμοδοτών κ. Εισαγγελέας, με ποιο ακριβώς σκεπτικό κατόρθωσαν – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να προσπεράσουν αβλεπί

·         την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε επιβεβαιωτικού ευρήματος.

·         πρωτίστως, το οξύμωρο γεγονός, ότι ο καταγγελθείς Αρχιφύλακας είναι το πρόσωπο που, κατά κοινή παραδοχή, παρέλαβε ένα Κατάστημα Κράτησης σε συνθήκες αποσύνθεσης και το συνέφερε, χάρις στις άοκνες προσπάθειες που έχει κάνει προσωπικές ενέργειες, σε προγενέστερο χρόνο, αιτούμενος από τους αρμόδιους φορείς τόσο την ενίσχυση του φυλακτικού προσωπικού όσο και την αναβάθμιση, για λόγους ασφαλείας, της υλικοτεχνικής υποδομής του Καταστήματος,  σε ανύποπτη στιγμή προ της επίμαχης καταγγελίας, είχε ζητήσει την απομάκρυνση του εν λόγω «προβληματικού» κρατουμένου και τη μεταγωγή του σε άλλο Κ.Κ.

Οι διακονούντες την Δικαιοσύνη, όταν αρνούνται ή αδυνατούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εξετάσουν εξονυχιστικά, αμερόληπτα και ανεπηρέαστα την υπόθεση, ευτελίζουν τον ίδιο τον θεσμό αντί να τον υπηρετούν.

Βυθιζόμενη γέφυρα του Σαρωνικού: Απραξίας Εγκώμιον

Previous article

Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *