ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία φρέσκια εναλλακτική ματιά σε αυτό που ονομάζουμε κλασσική μουσική

0

Ο Δημήτρης Σουκαράς είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους και βραβευμένους κλασικούς κιθαρίστες της γενιάς του, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το άλμπουμ του “Roots”.

Αν και μόλις 26 ετών, ο Δημήτρης Σουκαράς είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους και βραβευμένους κλασικούς κιθαρίστες της γενιάς του, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το άλμπουμ του “Roots” από τη δισκογραφική εταιρία NAXOS.

Η αγάπη του για την κιθάρα τον έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου και αυτό το διάστημα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Surrey. Θέλοντας να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μεταξύ κλασικής κιθάρας και κοινού καθώς και να διευρύνει το ρεπερτόριο της προσκαλεί κορυφαίους μουσικούς από όλο τον κόσμο να συνθέσουν γι’ αυτό το έγχορδο όργανο μέσα από ευφάνταστα projects στα οποία συμμετέχουν και άλλοι performers.

Έτσι προέκυψε και το “Roots”, ένα πολυστιλιστικό άλμπουμ που ενώνει διαφορετικά́ ακούσματα Ελληνικής μουσικής, από́ την jazz μουσική́ και τον Μάνο Χατζιδάκι ως την σύγχρονη και την avant-garde, με κοινό́ άξονα την κιθάρα. Ο Δημήτρης Σουκαράς συνεργάστηκε με μερικούς από́ τους πιο επιφανείς συνθέτες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, ο Ιάσων Μαρούλης και ο Πέτρος Κλαμπάνης, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Μίλτος Λογιάδης. Στο άλμπουμ υπάρχει και το “Hommage” του Θεόδωρου Αντωνίου, (για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων), ένα έργο βασισμένο σε οκτώ́ θέματα του Μανού Χατζιδάκι. Επιπλέον, στο Roots συμμετέχει το Audentia Ensemble), η Αυστραλή́ mezzo-soprano Lotte Betts-Dean, ο Αμερικανός μαέστρος Ryan Bair και το ελληνικό́ κουαρτέτο L’Anima.

Ο Δημήτρης Σουκαράς λέει χαρακτηριστικά για το άλμπουμ του: «Για εμένα το συγκεκριμένο άλμπουμ αποτελεί ένα τεράστιο όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα. Η ιδέα που χαρακτηρίζει το ROOTS είναι η συνεργασία μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικά μουσικά backgrounds με σκοπό την δημιουργία νέας μουσικής.

Με κάνει πολύ υπερήφανο ότι έχω δημιουργήσει ένα άλμπουμ το οποίο καταφέραμε να ηχογραφηθεί μέσα στην πανδημία και σε συνεχή lockdown. Χαίρομαι που με αυτό το project πήγαμε κόντρα στην μιζέρια που επικράτησε την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο. Το project αυτό μας έφερε κοντά και μου έδωσε την καλλιτεχνική ώθηση που χρειαζόμουν την εκείνη περίοδο. Το ROOTS είναι πολύ προσωπικό, πολύ κοντά στην καρδιά μου γιατί όλοι άνθρωποι που πλαισιώνουν το συγκεκριμένο project είναι καλλιτέχνες/μουσικοί που θαυμάζω. Φέρνει κοντά ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, σε διαφορετικά μέρη και πάντα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους. Είμαι ευγνώμων που με εμπιστεύτηκαν και που δημιουργήσαμε μαζί με κόπο και ειλικρίνεια αυτόν τον νέο δίσκο.»

Ο Μίλτος Λογιάδης συνομιλεί με τον Δημήτρη Σουκαρά για το Roots

Ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, η Lotte Betts-Dean και ο Δημήτρης Σουκαράς μιλούν για τη συνεργασία τους και το έργο τους που συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ Roots.

Το ROOTS κυκλοφορεί́ ψηφιακά και σε CD από́ τη διεθνή́ δισκογραφική εταιρία NAXOS.

LISTEN/STREAM /BUY: https://bit.ly/3ERGJIY

 

Μέσα στην εβδομάδα αποκαθίσταται ο δρόμος Σχίνος – Αλεποχώρι

Previous article

Ανακοπή καρδιάς: Κι όμως, έχει προειδοποιητικά συμπτώματα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *