ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Το “μπρα ντε φερ” Δήμα – Ταγαρά φέρνει λεφτά στην Κορινθία – 250 εκατομμύρια σε δύο χρόνια για 7 μεγάλα έργα

0

«Βροχή» εκατομμυρίων έχει πέσει τους τελευταίους μήνες στην Κορινθία. Η παρουσία, κυρίως, των δύο Κορίνθιων πολιτικών στην κυβέρνηση και το δύσκολο μπρα ντε φερ των επόμενων εκλογών, όπου πιθανώς η ΝΔ, αν είναι πρώτο κόμμα, να βγάλει μόνο δύο βουλευτές έχει προκαλέσει έναν μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους, ο οποίος, ωστόσο, είναι επ ωφελεία του νομού.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 26 εκατομμύρια για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λουτρακίου, που περιλαμβάνει τη διευθέτηση των ρεμάτων Πραθίου, Κατουνίστρας και Καρέλη και κάποιες πρόσθετες εργασίες εντός αυτών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων, που παρουσιάστηκαν.

Αναφερόμενος στη θετική εξέλιξη του έργου, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε ότι, «εξασφαλίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών, ενώ αναβαθμίζουν αισθητά τις υποδομές του Δήμου μας.Η υλοποίηση του έργου είναι ιδιαίτερα επείγουσα και απολύτως αναγκαία για την προστασία των οικισμών και των οδικών αξόνων, για την αναβάθμιση και την ασφάλεια της περιοχής από φαινόμενα πλημμυρογέννεσης», ενώ στην συνέχεια ευχαρίστησε τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταγαρά για την συμβολή του.

Με το ίδιο ποσό, δηλαδή 26 εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Υποδομών (δηλαδή από τον Νίκο Ταγαρά) ανάλογα αντιπλημμυρικά έργα και στον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα 32 εκατομμύρια «για την αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της διώρυγας Κορίνθου».

Από τον κ. Δήμα προωθήθηκε και η δημιουργία του Πάρκου Βιοτεχνολογίας στην Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου από την Theracell, μια επένδυση 82 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον περασμένο Απρίλιο στο γραφείο του Νίκου Ταγαρά, ο υφυπουργός και οι δήμαρχοι Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος συμφώνησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Βόχας-Άσσου-Λεχαίου, με προϋπολογισμό 61 εκατομμύρια.

Στα 11 εκατομμύρια είναι ο προϋπολογισμός για το νέο Μουσικό Σχολείο του δήμου Κορινθίων, που έχει μπει στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε όλα αυτά δεν έχουμε υπολογίσει δεκάδες μικρά και …μικρομεσαία έργα με Π/Υ κάτω από τα 10 εκατομμύρια.

Το ζήτημα είναι βέβαια όλα αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν. Γιατί το Φράγμα Ασωπού μετρά πλέον 17 χρόνια που κατασκευάζεται -ακόμα θυμόνται κάποιοι την ατάκα Παπαληγούρα “ακούω τις μπουλντόζες να δουλεύουν”.

 

Στη Βουλή φέρνει και πάλι τα σοβαρά προβλήματα των λεμονοπαραγωγών της Κορινθίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός

Previous article

Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *