ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΣΤΗΜΗΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣΥΓΕΙΑ

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

0

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους γονείς, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

 

Πρώτη παραλαβή εμβολίων στη χώρα θα είναι στις 13 Δεκεμβρίου και πρώτο ραντεβού στις 15 Δεκεμβρίου του 2021 για τις ηλικίες 5-11, όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

 

Στην πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές της Ελλάδας, π.χ 5 στην Αττική, όπως είπε και συγκεκριμένα στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στο Πειραιά Παίδων  και στο κέντρο υγείας Περιστερίου.

 

Σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν καταδρομικοί εμβολιασμοί όπως και στην πρώτη και δεύτερη δόση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο gov.gr.

 

Παράλληλα, τόνισε ότι πάνω από 63% του γενικού πληθυσμού έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στην Ελλάδα.

 

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδα, είναι 5.730.960, δηλαδή 85% επί των ολοκληρωμένων εμβολιασμών.

 

Το 30% των δικαιούχων έχουν ήδη εμβολιαστεί μετά και το άνοιγμα της πλατφόρμας. Ποσοστό 73,% είναι άνω των 60 ετών που έχουν κλείσει το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό τους.

 

Από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας έχουν προγραμματιστεί πάνω από 60.000 ραντεβού μαζί και με τα σημερινά, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα του Δήμου Σικυωνίων για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Previous article

Μεξικό: Ανακαλύφθηκε βωμός των Αζτέκων στο κέντρο της πρωτεύουσας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *