ΥΓΕΙΑ

Τι είναι η μάσκα KN-95, γιατί γίνεται υποχρεωτική σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς

0

Η ειδική μάσκα ΚΝ-95 έχει πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος

Νέα μέτρα εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση, με στόχο την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον. Ανάμεσά τους και η χρήση μάσκας παντού.

Οπως αποκάλυψε πρώτο το iefimerida.gr, η Επιτροπή έχει εισηγηθεί ότι θα απαιτείται ειδική μάσκα KN-95, ή διπλή, για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η ειδική μάσκα ΚΝ-95 έχει πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιογενείς ιούς, χάρη στην τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να εφαρμόζεται πιο κοντά στο πρόσωπο για αυστηρότερη προστασία.

Είναι ένας εξοπλισμός ατομικής προστασίας που, σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτείται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Ινστιτούτου Δυναμικής Μαξ Πλανκ στο Γκέτινγκεν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), οι μάσκες FFP2 ή KN95 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να φιλτράρουν τα μολυσμένα σωματίδια του αέρα. Μάλιστα, οι μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2 ή KN95 μπορούν να μειώσουν δραστικά κάτω από 1% τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό.

Η Φωτογραφία της ημέρας

Previous article

Πολεοδομούνται Σαρωνικός και Σολυγεία – Ευχαριστίες Νανόπουλου στον Νίκο Ταγαρά

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *