ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Γιώργος Γεωργαντάς: Το αργότερο ως την Τρίτη στο κινητό μας η εφαρμογή για την ψηφιακή ταυτότητα

0

Την Δευτέρα ή την Τρίτη πρόκειται να «ανέβει»  στο Covid free app η ψηφιακή ταυτότητα, που θα διευκολύνει σημαντικά τους ελέγχους  για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Όπως είναι γνωστό, για να μπει οποιοσδήποτε στα καταστήματα λιανικής ή στην εστίαση, απαιτείται, πέραν του πιστοποιητικού εμβολιασμού, η ταυτοποίησή του, που  γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας. 

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΙ, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα είναι έτοιμο το covid-free app για να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα.

Στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης του ενδιαφερομένου , οποτε  θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού , κάτι που θα ελχιστοποιήσει την διαδικασία των ελέγχου. .

Παράλληλα,  ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση. «Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την τρίτη δόση καθώς και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε δε, ότι  στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, όπου ο εμβολιασμός έχει γίνει υποχρεωτικός, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση.

πηγή: Πρώτο θέμα

Το τριγωνικό σπίτι στην Κορινθία που βασίζεται στο Πυθαγόρειο θεώρημα και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει

Previous article

Κορωνοϊός: Τι είναι οι μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 ή Ν95

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *