ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέρμανση: Ποια είναι η πιο φθηνή μέθοδος

0

Τον φθηνότερο τρόπο θέρμανσης ενός μέσου νοικοκυριού αναζητά μελέτη που πραγματοποίησαν το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών  Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ, την ώρα που τα εγχώρια τιμολόγια φυσικού αερίου παρουσιάζουν σήμερα αύξηση της τάξης του 150-200% σε σχέση με τις αρχές του έτους.

Όλοι οι υπολογισμοί της μελέτης έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την τετραμηνιαία κατανάλωση καυσίμου/ηλεκτρικής ενέργειας ενός μέσου νοικοκυριού με θερμικές ανάγκεςπου προσεγγίζουν τις 3.000 kWhth/4μηνο (Βασικό Σενάριο), ή ισοδύναμα τις 4.500 kWhth/σεζόν (Οκτ. 21 – Μαρ. 22).

thermansi-poia-einai-i-pio-fthini-methodos1

Η μελέτη περιλαμβάνει τα κυριότερα αποτελέσματα των υπολογισμών αυτών, τα οποία ισοδυναμούν με μια βραχυπρόθεσμη αποτίμηση του κόστους θέρμανσης στην Ελλάδα, υπό το πρίσμα της παρατεταμένης «κούρσας» ανατιμήσεων, που παρατηρείται πανευρωπαϊκά, στην ηλεκτρική ενέργεια, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο. 

thermansi-poia-einai-i-pio-fthini-methodos2

Από την έρευνα προκύπτει ότι το κόστος για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης ενός νοικοκυριού έχει αυξηθεί σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017 κατά 128% για όσους χρησιμοποιούν λέβητα φυσικού αερίου και περίπου 75% για όσους χρησιμοποιούν αντλία θερμότητας. Στον συνήθη λέβητα πετρελαίου η αύξηση είναι 6,5% και στον ηλεκτρικό λέβητα 60%. 

thermansi-poia-einai-i-pio-fthini-methodos3

πηγή: moneyreview.gr

Σκάνδαλο Theranos: Ένοχη η Ελίζαμπεθ Χολμς – Πώς έστησε μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία

Previous article

Αλλάζει με ΚΥΑ το πιστοποιητικό νόσησης – Πλεύρης: «Για την άδεια αρκεί το θετικό rapid»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.