ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

“Γρίφος” με τα κρούσματα στα σχολεία – Γιατί προκαλούν απορίες τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

0

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα περίπου 25.000 κρούσματα κοροναϊού που -βάσει των κυβερνητικών ανακοινώσεων- εντοπίστηκαν τις δύο πρώτες ημέρες στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν έχουν αποτυπωθεί σε αύξηση στον συνολικό αριθμό των μολύνσεων που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα 15.547 θετικά self test που καταγράφηκαν τη Δευτέρα, το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκαν 9.688 επιπλέον κρούσματα μετά την διενέργεια self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι πρόκειται για περίπου 1.000 εκπαιδευτικούς ενώ οι υπόλοιποι είναι μαθητές. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι περίπου το 1/10 κρούσματα αφορούν εκπαιδευτικούς, συνεπώς πάνω από 20.00 μαθητές υπολογίζεται ότι έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό μέσω self test.

Την ίδια στιγμή από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση στα κρούσματα κοροναϊού στους μαθητές. Συγκεκριμένα Δευτέρα και Τρίτη ανακοινώθηκαν 13.931 νέα κρούσματα στις ηλικίες έως 17 ετών (6.033 κρούσματα τη Δευτέρα και 7.898 την Τρίτη). Στα ίδια επίπεδα ήταν και τα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί  τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας (3/1, 4/1), πριν δηλαδή ανοίξουν τα σχολεία, καθώς είχαν καταγραφεί 12.439 νέες μολύνσεις.

Όλα τα παραπάνω προκαλούν εύλογες απορίες σχετικά με το αν και σε ποιο χρονικό ορίζονται ενσωματώνονται τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

πηγή: tvxs

Η “Πολιτεία” του Πλάτωνα το πιο διαβασμένο βιβλίο στα κορυφαία Πανεπιστήμια

Previous article

Κωνσταντίνος Κόρκας: Ο θρύλος των Ειδικών Δυνάμεων έγινε 101 ετών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *