ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αντίο του Κώστα Γαβρά στον φίλο του Αλέκο Φασιανό: Θα ξαναϊδωθούμε σύντομα

0

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απέτισε φόρο τιμής στον φίλο του Αλέκο Φασιανό, που πέθανε την Κυριακή στην Αθήνα.

Σε επιστολή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σκηνοθέτης, που θα γιορτάσει τα 90ά γενέθλιά του τον Φεβρουάριο, χαιρετίζει το μοναδικό και τόσο προσωπικό έργο του ζωγράφου, ο οποίος συχνά αναφερόταν ως ο «Έλληνας Πικάσο» ή ο Ματίς της σύγχρονης εποχής.

Οι δυο φίλοι μοιράζονταν μεταξύ άλλων την αγάπη της Γαλλίας, την αγάπη της Ελλάδας και την αγάπη της Κέας, στις Κυκλάδες.

Ο Αλέκος  Φασιανός, που πέθανε σε ηλικία 87 ετών, θα μείνει «παρών στο μυαλό και την καρδιά όλων των Ελλήνων που τον αγαπούσαν και αγαπούσε», γράφει ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης.

«Γι′ αυτούς που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, θα παραμείνει ο εγκάρδιος, φωτεινός φίλος που του άρεσε να μας καλεί να τρώμε αχινούς σε μια παρθένα παραλία. Τους ψάρευε και τους ετοίμαζε με τη δεξιοτεχνία ενός Έλληνα ψαρά», προσθέτει.

«Αγαπούσα το χιούμορ του, δικό του ξεχωριστό, ήταν απόλυτα καυστικός απέναντι στη βλακεία, τη χυδαιότητα των ιδεών και των γεγονότων», παρατηρεί ο Γαβράς αναφερόμενος στον Φασιανό, καταλήγοντας με τη φράση «Αλέκο, θα ξαναϊδωθούμε σύντομα».

πηγή: Huffington post

Τσιώτος VS Καραβά: αδημονείς να βαφτιστείς …πόλος!

Previous article

Οι 5 τρόποι των χάκερ να κλέβουν κωδικούς πρόσβασης- Πώς να προστατευτείτε

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *