ΚΟΡΟΝΟΪΟΣΥΓΕΙΑ

Αν το νιώσεις, ίσως νοσείς: Το περίεργο σύμπτωμα της Όμικρον που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα

0

Η μετάλλαξη Όμικρον διασπείρεται με… ιλιγγιώδεις ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και οι ειδικοί προσπαθούν να την “χαρτογραφήσουν” προκειμένου να καταλήξουν στα τελικά συμπεράσματα.

Από τα πρώτα δεδομένα η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού φαίνεται να προκαλεί ηπιότερη νόσο, γεγονός που αναμένεται ωστόσο να αποσαφηνιστεί μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.
Μέχρι στιγμής η Όμικρον φαίνεται πως δεν επιβαρύνει τα συστήματα υγείας ενώ τα στοιχεία για τη θνητότητα είναι ενθαρρυντικά σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Για τους επιστήμονες πλέον αποτελεί… σπαζοκεφαλιά ο κατάλογος των συμπτωμάτων των ασθενών με τη νέα παραλλαγή. Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί παρουσιάζουν απώλεια όσφρησης και γεύσης, ακόμα και δερματικές παθήσεις!

Ταυτόχρονα το περιοδικό Time η πλειοψηφία των ανθρώπων που μολύνονται έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε κοινό κρυολόγημα ενώ πλέον έχει διαπιστωθεί και ένα άλλο… περίεργο σύμπτωμα. Ποιο είναι αυτό; Ο πόνος στη μέση! Όσον αφορά τα πέντε πιο κοινά συμπτώματα της νέας παραλλαγής αυτά είναι: καταρροή, πονοκέφαλος, κόπωση, φτέρνισμα, πονόλαιμος.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μελέτη στη Νότια Αφρική κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο πόνος στη μέση αποτελεί ένα από τα συνήθη συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον.

πηγή: instanews.gr

Πρόγραμμα αναφύτευσης ελαιώνων με επιδότηση προτείνει η Ελλάδα στη νέα ΚΑΠ

Previous article

Αλβανία και Τουρκία υπέγραψαν επτά συμφωνίες – Αλβανική πλατεία θα πάρει το όνομα του Ερντογάν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *