ΕΠΙΣΤΗΜΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η γη πριν 700 εκατομμύρια έτη φωτός

0

Αν ένας εξωγήινος σε απόσταση 700 εκατομμύριων ετών φωτός από τη Γη, διέθετε ένα σούπερ τηλεσκόπιο, θα έβλεπε την Γη μας κάπως έτσι! (ενδεχομένως)

Θα έβλεπε δηλαδή ολόκληρο τον πλανήτη μας καλυμμένο με πάγο!

Αυτή είναι η θεωρία της χιονόμπαλας – Γη (Snowball – Earth) κατά την κρυογενή περίοδο! (περίπου 700 εκατομμύρια χρόνια πριν)

Αυτή η θεωρία λέει ότι πάγωσε ολόκληρος ο πλανήτης, ακόμη και ο ισημερινός και φυσικά οι ωκεανοί της Γης.

Η θεωρία βασίζεται στο γεγονός ότι πέτρες που σχηματίστηκαν στον Ισημερινό συνδέονται με την παρουσία πάγου! (πώς όμως γίνεται ιζηματογένεση με παγωμένους ωκεανούς?)

Οι 2 βασικές ερωτήσεις αμφισβήτησης είναι οι εξής:

 Εφόσον η Γη ήταν ¨κλειδωμένη¨ σε μια τέτοια κατάσταση, δλδ παγωμένη, πως κατάφερε να “αποδράσει” από αυτήν ? (πράγμα πολύ δύσκολο)

Η θεωρία απαντάει και λέει: “Λόγω της κλιματικής αλλαγής”. Τεράστιες ποσότητες CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα λόγω ηφαιστείων αλλά και λόγω της αντίδρασης του οξυγόνου με οργανική ύλη στους παγωμένους ωκεανούς!

Η αύξηση του CO2 ανέβασε τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και οι πάγοι άρχισαν να λιώνουν!

Το διοξείδιο του άνθρακα έδρασε τότε με τον ίδιο τρόπο όπως και σήμερα, που ευθύνεται για τη σημερινή αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη!

 Τι παίχτηκε με τη ζωή? Εξαφανίστηκε?

Η απάντηση είναι όχι!

Μορφές ζωής συνέχισαν να υπάρχουν μέσα σε θερμές πηγές και αεραγωγούς βαθέων υδάτων, οι οποίες θα είχαν επιζήσει παρά την παγωμένη κατάσταση της επιφάνειας της Γης!

Τι να πω δεν ξέρω είναι και αυτό μια θεωρία!

Υπάρχει και η θεωρία Slushball Earth που λέει ότι η Γη ήταν καλυμμένη από ένα στρώμα λάσπης! (μπορεί να το αναλύσουμε στο μέλλον)

Η κλιματική αλλαγή που τώρα απειλεί πολλές μορφές ζωής και τον ίδιο τον άνθρωπο, κάποτε έσωσε τον πλανήτη μας (με βάση τη θεωρία). Σαν τον εγκέλαδο θα ήμασταν! (δορυφόρος του Κρόνου)

Νέα δίωξη στον ιερέα που προφυλακίστηκε για βιασμό ανήλικης στα Πατήσια-Τι αναφέρει η κατάθεση 18χρονης.

Previous article

Σαρλ Περώ: Ένας μεγάλος παραμυθάς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *