ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιώργος Ψυχογιός, να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για κλείσιμο της EUROBANK Λουτρακίου

0

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την από 21/01/2022 επιστολή που του κοινοποιήθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων Eurobank – Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αναφέρεται στην απόφαση της Eurobank να κλείσει το κατάστημα  Λουτρακίου  Κορινθίας.

Μετά από μία δεκαετία κρίσης και εν μέσω πανδημίας η Eurobank συνεχίζει στην λογική της περικοπής του κόστους, της επίτευξης κερδών και της συρρίκνωσης των καταστημάτων κατά 50%  την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με την επιστολή, η κίνηση της Eurobank να κλείσει το κατάστημα Λουτρακίου προκαλεί αναστάτωση τόσο στους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, όσο και στην τοπική κοινωνία, αλλά και πλήγμα στην οικονομική ζωή του Δήμου. Η ύπαρξη υποκαταστημάτων της Τράπεζας σε κάθε Δήμο, ενισχύει την τοπική κοινωνία και την οικονομία της, γεγονός που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα δεδομένου των δύσκολων συνθηκών που προκάλεσαν η οικονομική κρίση και η πανδημία.

Η πρακτική της μαζικής συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων δημιουργεί συνθήκες πίεσης, αβεβαιότητας και ανασφάλειας στους υπαλλήλους, ενώ αποδυναμώνει την δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης κλονίζοντας την προβολή της τράπεζας.

Οι τράπεζες τα περασμένα χρόνια ανακεφαλαιοποιήθηκαν τρεις φορές από κρατικά κονδύλια. Οφείλουν λοιπόν, να υλοποιήσουν σχέδια ανάπτυξης, να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν την εθνική μας οικονομία και ιδιαίτερα δε την περιφέρεια. Οφείλουν να μην επιμένουν σε αδιέξοδες λογικές μείωσης κόστους, αλλά να λάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και στην οικονομία.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου  2022                                                           Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 

Μπήκε στο στόχαστρο η παιδίατρος από το Λουτράκι που μετέχει στην καμπάνια υπερ του εμβολιασμού

Previous article

Έτοιμοι για μπλόκα στους δρόμους οι αγρότες – Τι θα γίνει στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *