ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγώνει το «Αντώνης Τρίτσης» –Πίσω στον «Φιλόδημο»!

0

Τα πολλά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ Πέτσας στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και θα γίνει νέα επεξεργασία από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συζητηθεί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το κεντρικό ζήτημα αφορά το πλαφόν για τους Δήμους, αφού διαπιστώθηκε πως υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι δήμοι που βρίσκονται σε ετοιμότητα και έχουν καταθέσει υπέρογκες προτάσεις και να απορροφήσουν το σύνολο του χρηματοδοτικού φακέλου και να αφήσουν απ’ έξω όλους τους υπόλοιπους δήμους!

Χρειάζεται, ανέφερε, να μπει ένα πλαφόν όπως ζητούν και αρκετοί δήμαρχοι και να συζητηθεί έτσι ώστε να γνωρίζει κάθε δήμος το ανώτατο όριο στο σύνολο των προτάσεων που μπορεί να απορροφήσει. Σύμφωνα με το myota.gr, ο κ. Πέτσας είπε ότι χρειάζεται προτεραιοποίηση μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών που χρηματοδοτούνται από το Αντώνης Τρίτσης και υποσχέθηκε στην ΚΕΔΕ πολύ γρήγορα να ετοιμαστεί ένας κατάλογος με τις προτεραιότητες του Υπουργείου έτσι ώστε να συζητηθεί επίσης με την ΚΕΔΕ.

Το θετικό σημείο για τους Δήμους ήταν η αναφορά στην διεκδίκηση των Περιφερειών που όπως λένε έχουν μείνει εκτός διαχείρισης του Αντώνης Τρίτσης και διεκδικούν τουλάχιστον το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων που αφορά πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Σε αντίθεση με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι θα τρέξει γρήγορα το Φιλόδημος.

Τέλος ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ερήμωσης των μικρών δήμων από τα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ και είπε ότι βρίσκεται σε συνενόηση με τον Πρωθυπουργό που θα παρέμβει στην Ένωση Τραπεζών και με τον κ. Πιερακάκη έτσι ώστε καμία έδρα δήμου να μην μείνει χωρίς υποκατάστημα τράπεζας ή ταχυδρομείου.

Νέα κακοκαιρία από σήμερα με βροχές, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμους

Previous article

Σπάζουν διαρκώς οι αγωγοί νερού στην Κόρινθο – Απόλυτη ανάγκη για ένα νέο δίκτυο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.