ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δήμος Βέλου-Βόχας: “Ολική επαναφορά” για τις πλατείες Βοχαϊκού και Βραχατίου

0

Ουσιαστικές αλλαγές που μεταλλάσσουν τις πλατείες Βοχαϊκού και Βραχατίου σε χώρους με πράσινο περιβαλλοντικά αποτύπωμα και φιλικούς στα ΑμεΑ, δρομολογούνται μετά την δημοπράτηση των Έργων Κοινόχρηστων χώρων του δήμου Βέλου-Βόχας“.

Αυτό αναφέρει δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον δήμο Βέλου-Βόχας και αφορά στι αναπλάσεις των δύο αυτων δημόσιων χώρων.

Στο δελτίο αναφέρεται επίσης ότι “οι πλατείες των δύο χωριών αποτελούν τους πυρήνες της τοπικής κοινωνίας και οι αλλαγές που επιχειρούνται αποσκοπούν τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην αισθητική αναμόρφωση, όσο και στην λειτουργικότητα και την ασφάλειά τους, ειδικά απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Οι εργασίες που πραγματοποιηθούν θα εντάξουν στους δύο χώρους περισσότερα πράσινα στοιχεία και στοιχεία νερού, τα οποία βιοκλιματικά αναμένεται να αναβαθμίσουν την περιοχή παρέχοντας «πράσινες νησίδες» αναψυχής και ξεκούρασης για τους κατοίκους των δύο χωριών.

Αναλυτικά οι εργασίες

Οι είσοδοι και των δύο πλατειών προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν με διαβάσεις αναπήρων τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στις νησίδες που θα κατασκευαστούν, ενώ τα δάπεδα θα στρωθούν με σταμπωτό και κυβόλιθους.

Όπως είπαμε και παραπάνω, στους κοινόχρηστους χώρους θα προστεθούν αρκετά πράσινα στοιχεία και στοιχεία νερού. Δέντρα, θάμνοι και αναρριχητικά φυτά που είναι ανθεκτικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση θα φυτευθούν και στις δύο πλατείες, διαμορφώνοντας χώρους που θα λειτουργήσουν ως «πράσινες οάσεις» μέσα στον αστικό ιστό, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και για τις δύο πλατείες οι οποίες περικλείονται από δρόμους υψηλής κίνησης. Παράλληλα, τα στοιχεία νερού που ενταχθούν και στις δύο πλατείες θα δημιουργούν συνθήκες φυσικής δροσιάς, ρίχνοντας βιοκλιματικά τις θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές μέρες.

Οι πλατείες θα φωτίζονται επαρκώς από καλαίσθητα φωτιστικά σώματα, τα οποία θα είναι χαμηλής ενέργειας αλλά υψηλής φωτεινότητας και θα διαμορφώνουν ένα περιβάλλον καλαίσθητο και ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής”, συνεχίζει η ανακοίνωση του δήμου.

Πλατεία Αγίας Παρασκευής στο Βραχάτι

Η ανάγκη υλοποίησης των απαραίτητων έργων στις πλατείες, ώστε να ικανοποιούν τις συνθήκες που περιγράψαμε παραπάνω, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Βέλου-Βόχας, αλλά και του ίδιου του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου.

Τα έργα θα συνεχιστούν και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του δήμου και εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο αστικών αναπλάσεων, το οποίο υλοποιείται σταδιακά, με διάφορα έργα όπως:

  • Η ανάπλαση και ο εκσυγχρονισμός των παιδικών χαρών σε όλες τις κοινότητες του δήμου Βέλου-Βόχας
  • Η ανάπλαση των πεζοδρομίων στις Κοινότητες Βέλου και Βραχατίου, κατά μήκος κυρίως της Παλαιάς Εθνικής Οδού,
  • Η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στο Βέλο, στη Νεράντζα αλλά και στο Χαλκί, και στο Ζευγολατιό (Κόκκινη Πλατεία)

Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του δήμου, ενός έργου μεγαλόπνοου που θα δώσει νέες προοπτικές στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

«Αν τα βασικά έργα υποδομής, όπως το οδικό δίκτυο ή τα έργα ύδρευσης έχουν να κάνουν με το “ζην”», τόνισε εύστοχα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, «τα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων έχουν να κάνουν με το “ευ ζην” το οποίο είναι εξίσου απαραίτητο για ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας. Γι’ αυτό και η δημοτική αρχή ιεραρχεί και προτεραιοποιεί με την ίδια σπουδή και σημασία τα έργα αναπλάσεων με αυτά των υποδομών, διότι το αποτέλεσμα που παράγεται από τον συγκερασμό τους, κάνει τον τόπο μας ελκυστικό, τόσο ως χώρο μόνιμης διαμονής, αλλά και ως τουριστικό προορισμό, ενισχύοντας έμμεσα αλλά ουσιαστικά την τοπική οικονομία και εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για μας και, κυρίως, για τα παιδιά μας», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Ένα σπάνιο φυσικό μνημείο στην Κίμωλο: Ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι!

Previous article

Βάζει μπρος για το πρώτο Επιχειρηματικό Πάρκο στην Κόρινθο ο δήμος – Που θα βρίσκεται

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *