ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ξεκίνησε το έργο διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του Iερού Nαού Αγίου Ανδρέα Λουτρακίου (φωτό)

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων για τις εργασίες που πραγματοποιούνται και αφορούν την Ανάπλαση του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα

“Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, η Δημοτική αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη προχωρά στην ανάπλαση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, ενός Βυζαντινού μνημείου τοπόσημο της πόλης του Λουτρακίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εργασίες αφορούν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με σκοπό την δημόσια χρήση και τη χρήση ως χώρου συνάθροισης του εκκλησιάσματος στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών του ναού. Η σύνδεση με τον ήδη υπάρχοντα δημόσιο χώρο θα επιτευχθεί με την συνέχιση των σχεδίων του πεζοδρομίου ενώ θα κατασκευαστεί ξύλινη πέργκολα με καθιστικά. Στο κέντρο του χώρου θα δημιουργηθεί μικρός χώρος πρασίνου, γύρω από το υπάρχον δέντρο. Τέλος, στο βόρειο όριο, σε όλο το μήκος του, θα κατασκευαστεί τοιχίο σε συνδυασμό με την φύτευση συστάδας δέντρων, ενώ νότια του τοίχου και κατά μήκος του, θα κατασκευαστεί παρτέρι στο οποίο θα φυτευτούν φυτά.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προϋπολογισμού 37.089,63€ και έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: “Με την ολοκλήρωση των εργασιών συμβάλλουμε σημαντικά στην ανάδειξη του ιστορικότερου για την πόλη μας μνημείου της Βυζαντινής εποχής, στην αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και περιοχής της παλαιάς Λουτρόπολης”.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Όταν ο 23χρονος χούλιγκαν συμμετείχε στα αιματηρά επεισόδια του Βόλου το 2017

Previous article

Ένα σπάνιο φυσικό μνημείο στην Κίμωλο: Ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *