ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αμαζόνιος: Ρεκόρ στους ρυθμούς αποψίλωσης του δάσους παρά τις δεσμεύσεις Μπολσονάρου

0

Ο αριθμός των δέντρων που κόπηκαν στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας τον Ιανουάριο ξεπέρασε κατά πολύ την αποψίλωση του τροπικού δάσους για τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με κυβερνητικά δορυφορικά δεδομένα.

Η περιοχή που καταστράφηκε ήταν πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή 2021, με την έκταση της αποψίλωσης να είναι η μεγαλύτερη για τον Ιανουάριο από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές το 2015.

Οι περιβαλλοντολόγοι κατηγορούν τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου ότι επέτρεψε να επιταχυνθεί η αποψίλωση των δασών, με την προστασία του Αμαζονίου να θεωρείται κομβική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της απορρόφησης των εκπομπών άνθρακα. 

Τα τελευταία δορυφορικά δεδομένα από τη διαστημική υπηρεσία της Βραζιλίας Inpe αμφισβητούν και πάλι τη δέσμευση της κυβέρνησης της Βραζιλίας να προστατεύσει το τεράστιο τροπικό δάσος της, όπως προσθέτουν οι περιβαλλοντολόγοι.

«Τα νέα δεδομένα εκθέτουν για άλλη μια φορά πώς οι ενέργειες της κυβέρνησης», εξηγεί η Κριστιάν Ματσέτι από την Greenpeace της Βραζιλίας. 

πηγή: BBC

Ένας χρόνος χωρίς τον σπουδαίο Αντώνη Καλογιάννη

Previous article

Πληρωμή φόρων: Ποιες προθεσμίες λήγουν εντός Φεβρουαρίου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *