ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε λειτουργία η Μονάδα διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας

0

Με σύγχρονο τρόπο, τεχνολογία αιχμής, υπεύθυνα και άρτια γίνεται πλέον η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, που θα κοστίσει 152 εκατ. Ευρώ.
Η εκκίνηση του έργου έγινε στις μονάδες, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, στη Μονάδα Μεταβατικής Διαχείρισης στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης στην Νέα Κίο Αργολίδας.

Συνολικά προβλέπεται, ότι θα λειτουργήσουν τρείς Μονάδες Μεταβατικής διαχείρισης και τρείς Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας και στη Σκάλα Λακωνίας συνολικής δυναμικότητας 200.000 τόνων ανά έτος.

Οι τρείς χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και οι δύο Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα λειτουργήσουν σε Κορινθία και Αργολίδα, ώστε η παραλαβή των απορριμμάτων να γίνεται σε απόσταση μικρότερη των 50 χλμ. από τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας, συμβάλλοντας έτσι στην ελαχιστοποίηση των μεταφορών από τους Δήμους.

Στόχος να αποτρέπεται από την ταφή και να αξιοποιείται τουλάχιστον το 65% των βιοαποδομήσιμων υλικών, να εκτρέπονται από την ταφή 50.000 τόνοι υγρών αποβλήτων, και να παράγεται πράσινη ενέργεια για την εξυπηρέτηση των αναγκών 6.000 νοικοκυριών.

Θα αποφεύγεται η έκλυση 24.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Για να κατασκευαστεί το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, θα δουλέψουν 800 άνθρωποι σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας και θα προσληφθούν 200 υπάλληλοι που θα καλύψουν μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των 27 χρόνων που θα λειτουργήσει.

Το έργο λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με τα Τοπικά Σχέδια Ανακύκλωσης στην πηγή των Δήμων και εφαρμόζονται οι βέλτιστες πρακτικές κυκλικής οικονομίας.

Μέχρι και αρδευτικό επιδοτούν οι δασώσεις, μεγάλο το ενδιαφέρον αγροτών για τα 90 εκατ. του νέου προγράμματος

Previous article

Σινεμά / Προτάσεις – Nightmare Alley

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *