ΙΣΤΟΡΙΑ

Ευρεσιτεχνίες απο το παρελθόν – Το μοντέλο της φωτογραφικής μηχανής ονομαζόταν Fairchild K-17

0

Αν έχετε ψάξει στο κτηματολόγιο για το χωράφι στο Ζούμπερι… και βρείτε να υπάρχουν αεροφωτογραφίες της περιόδου 1945-1960, πιθανότατα να έχουν ληφθεί με φωτογραφική μηχανή όπως αυτή που κρατούσε ο αεροπόρος της φωτογραφίας.

Το μοντέλο της φωτογραφικής μηχανής ονομαζόταν Fairchild K-17 και είχε σχεδιαστεί από την εταιρεία Fairchild Camera and Instrument και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Folmer Graflex (θυγατρική εταιρεία της Kodak) στο Rotchester της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του 1940.
Για την κατασκευή της είχε δοθεί σχετική άδεια από την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. Χρησιμοποιήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Την εγκαθιστούσαν στα αεροσκάφη της εποχής.

Η Fairchild K-17 ήταν μια κάμερα αναγνώρισης και χαρτογράφησης, η οποία μπορούσε να «βγάλει» κάθετες και πλάγιες εναέριες φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας ένα φιλμ διαστάσεων 24.13 εκ. για την παραγωγή εικόνων διαστάσεων 22,86 × 22,86 εκατοστά. Διέθετε φακούς: 6-inch / f6.3, 12-inch / f5, 24-inch / f6.

Σε πολλές ιστοσελίδες θα βρείτε να αναφέρουν ότι είναι μια Kodak K-24, όμως έμπειροι χρήστες αναγνώρισαν το ακριβές μοντέλο.

Κάθε βράδυ σας παρουσιάζουμε φουτουριστικές εφευρέσεις του παρελθόντος όπου σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζουν ακόμη και σήμερα… ότι «έρχονται» από το μέλλον!

Σινεμά / Νεα – Είμαστε όλοι νεκροί: Τα ζόμπι από την Κορέα κατακτούν πάλι το Netflix

Previous article

Ο Αρχιτέκτονας του Μ.Αλεξάνδρου , Δεινοκράτης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *