ΥΓΕΙΑ

Χοληστερίνη: Το τρόφιμο που ρίχνει την «κακή» χοληστερόλη κατά 25% σε τέσσερις εβδομάδες

0

Αρκετοί τύποι τροφίμων έχουν διερευνηθεί για την επίδρασή τους στην «κακή» χοληστερίνη. Όσο μεγαλύτερη η κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής τόσο περισσότερο επωφελούμαστε. Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια όμως υπάρχει ένα τρόφιμο που μπορεί να μειώσει τα «κακά» επίπεδά της μέχρι και 25% μέσα σε λίγες εβδομάδες.Μερικές έρευνες έχουν αποκαλύψει τα πιθανά οφέλη της κατανάλωσης βρώσιμων μανιταριών για τη θεραπεία και την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.Σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Biology and Medicine, οι ερευνητές εντόπισαν τρεις τύπους μανιταριών που θα μπορούσαν να ρίξουν τα επίπεδα της χοληστερόλης κατά 25% σε τέσσερις εβδομάδες.Υψηλή χοληστερόλη: Το κρεμώδες τρόφιμο που μειώνει κατά 10% τα κακά επίπεδά της7 Φεβρουαρίου, 06:02Τα τρία είδη των μανιταριών είναι τα ακόλουθα:Μανιτάρια shiitake (με πικάντικη γεύση και θεραπευτικές ιδιότητες).Μανιτάρια maitake μανιτάρι που χορεύει» στα ιαπωνικά το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά μία σειρά παθήσεων).Μανιτάρια enoki (πολύ γνωστό στην ιαπωνική κουζίνα).Η καθημερινή κατανάλωση των μανιταριών οδήγησε σε μείωση της χοληστερόλης στο αίμα κατά 25% μετά από τέσσερις εβδομάδες, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ωστόσο, η VeryWellHealth εξηγεί πως, δυστυχώς, οι περισσότερες μελέτες αυτού του είδους έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα, όπως αρουραίους, κουνέλια και ποντίκια και εξέτασαν μόνο τα μανιτάρια shiitake, Portobello ή Oyster (μερικά από τα πιο δημοφιλή μανιτάρια που βρίσκονται σε παντοπωλεία και εστιατόρια).Πεντανόστιμο ψάρι: Χρειάζονται μόλις τρία υλικά και 15 λεπτά γι’ αυτή τη συνταγή17 Φεβρουαρίου, 02:52Οι μελέτες περιλάμβαναν τη χορήγηση αποξηραμένων μανιταριών σε ζώα σε διάστημα ενός έως δύο μηνών, με το VeryWellHealth να συνοψίζει τα ευρήματα που προέκυψαν εξηγώντας ότι «τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης μειώθηκαν μεταξύ 10% και 65% ενώ τα τριγλυκερίδια έπεσαν έως και 70%».«Τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης μειώθηκαν μεταξύ 5 και 54%.Τα επίπεδα χοληστερόλης HDL δεν φάνηκε να επηρεάζονται στις περισσότερες μελέτες» συνεχίζει, τονίζοντας πως όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μανιταριών που καταναλώνονται τόσο πιο σημαντική είναι η μείωση των λιπιδίων.

Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα

Κλήρωση Τζόκερ: Πού έπεσε το τυχερό δελτίο με τα 8,7 εκατ. ευρώ

Previous article

Ξυλόκαστρο

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *