ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Προς μονοδρόμηση της οδού Ποσειδωνίας, με κατεύθυνση Λουτράκι – Κόρινθος; Πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος και νέος δρόμος Κόρινθος – Λουτράκι

0

Μία πρόταση έκπληξη κατέθεσε χτες στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η δημοτική πλειοψηφία. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι σχεδιάζεται η υλοποίηση μίας μελέτης που θα έχει ως αντικείμενο την μονοδρόμηση του δρόμου της Ποσειδωνίας (Λουτράκι – Κόρινθος). Ειδικότερα, προτείνεται ο συγκεκριμένος δρόμος να έχει μόνο μία κατεύθυνση, από το Λουτράκι προς την Κόρινθο, ενώ για τον δρόμο Κόρινθος-Λουτράκι θα γίνει χάραξη ενός νέου δρόμου, πιθανώς με αξιοποίηση της υφιστάμενης, αλλά καταργημένης, σιδηροδρομικής γραμμής.

Την αποκάλυψη έκανε ο τέως δήμαρχος Κορινθίων και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Αλέξανδρος Πνευματικός, με δημόσια ανάρτησή του. Αναφέρεται ακόμα, ότι στον σημερινό δρόμο της Ποσειδωνίας το μισό οδόστρωμα θα γίνει πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, ενώ το έργο θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Δημόπρακτος.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Λουτρακίου, έχει προταθεί η μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος από την Αιγαίου μέχρι την Παπανικολάου (στο Καζίνο). Θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο με την πόλη της Κορίνθου, ενώ και η Σχολή Μηχανικού θα παραχωρήσει ένα τμήμα, προφανώς για την αντίστοιχη διαδρομή Κόρινθος Λουτράκι, για το οποίο αναμένεται η έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ειδικότερα, η ανάρτηση του κ. Πνευματικού αναφέρει:

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Νανόπουλος και η Δημοτική Αρχή μας διατύπωσε ένα νέο «όραμα» για την Κόρινθο. Μας πρότεινε μια πανάκριβη προμελέτη που αφορά στην ανάπλαση στο κοινό παραλιακό μέτωπο Κορίνθου Λουτρακίου μήκους 4 χιλιομέτρων με 240.000 ευρώ, που θα γίνει δια μέσου της Δημόπρακτος ΑΕ, με απευθείας ανάθεση σε αρεστούς μελετητές, που βεβαίως όπως συνηθίζεται θα είναι εκτός Κορινθίας. Δεν θα ασχοληθώ με το μέρος της μελέτης που αφορά στο Λουτράκι.

Στην Κόρινθο όμως προτείνεται η μονοδρόμηση της οδού Ποσειδωνίας, που συνδέει την Κόρινθο με το Λουτράκι (είναι αυτό παραλιακό μέτωπο;), διότι επί του σημερινού οδοστρώματος στο μισό του πλάτος, θα δημιουργηθεί πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος! Η κυκλοφορία θα είναι μόνο στην κατεύθυνση από Λουτράκι προς Κόρινθο και η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Λουτράκι αναζητείται και μάλλον προτείνεται η καταργημένη σιδηροδρομική γραμμή χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβή δαιδαλώδης διαδρομή που θα επιλεγεί!

Φιλοδοξούν η μελέτη και το έργο να ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που αν το διαβάσει κάποιος εύκολα διαπιστώνει, ότι το έργο που προτείνεται δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί και τελικά η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει απο πόρους των δύο δήμων κατά 50% ο καθένας.

Κατά τα άλλα ο Δήμος Κορινθίων πρόσφατα συνέταξε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) , που βεβαίως δεν προβλέπει καμία μονοδρόμηση της οδού Ποσειδωνίας και όλα όσα φιλοδοξούν να υλοποιήσουν. Δυστυχώς το όραμα τους όπως διατυπώνεται για πρώτη φορά μετά απο 2,5 χρόνια που είναι στο τιμόνι του Δήμου, θα γίνει εφιάλτης για τους Κορίνθιους-ες”.

Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής έχουν ενδιαφέρον και φυσικά η προοπτική του έργου θα κριθεί όταν βγουν οι μελέτες και μας εξηγήσει και το σχέδιό της. Το οποίο δεν είναι μόνο σχέδιο του δήμου Κορινθίων, αλλά και του δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων εντάσσεται δε, όπως είδαμε από την ανάρτηση του κ. Πνευματικού, στο γενικότερο πλάνο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Είναι πολύ πιθανόν, πάντως, ότι το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για την μεταφορά του διοικητηρίου στο στρατόπεδο της Ποσειδωνίας και συνδέεται με μία γενικότερη κυκλοφοριακή μελέτη που αφορά την ανάγκη να απαλυνθεί η αναμενόμενη ένταση του κυκλοφοριακού φορτίου.

Διάστημα: Ο «λευκός νάνος» που θα μπορούσε να κατοικηθεί

Previous article

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Κορινθίας και την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *