ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Theatre Europe βιντεοπαιχνίδι του 1985 πιο επίκαιρο από ποτέ…..

0

Το παιχνίδι διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια ενός φανταστικού πολέμου στην Ευρώπη μεταξύ του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, στον οποίο και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν πυρηνικά και χημικά όπλα.
Οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τη στρατιωτική ισχύ από το Υπουργείο Άμυνας και τη σοβιετική πρεσβεία στο Λονδίνο. Ο στόχος είναι να γίνονται μάχες στην ηπειρωτική Ευρώπη, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγουμε ένα παγκόσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι πρωτεύουσες και οι άμαχοι πληθυσμοί τους καταστρέφονται από πυρηνικά όπλα.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν οποιαδήποτε πλευρά αναγκαστεί να παραδοθεί ή εάν ολόκληρος ο πληθυσμός της Ευρώπης χαθεί. Για να ζητήσει πυρηνικό χτύπημα, ο παίκτης έπρεπε να καλέσει έναν αποκλειστικό αριθμό τηλεφώνου για να ακούσει και αυτοματοποιημένο μήνυμα που έδινε τον κωδικό εξουσιοδότησης.

Το Theatre Europe επικρίθηκε από το Campaign for Nuclear Disarmament (CND) (Καμπάνια για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό) και την εφημερίδα The Sun. Ορισμένες αλυσίδες λιανικής αρνήθηκαν να πουλήσουν το παιχνίδι.

Κέρδισε το βραβείο “Καλύτερο παιχνίδι στρατηγικής” στα βραβεία Golden Joystick το 1985 και προτάθηκε για το “Game of the Year”.

Το βιντεοπαιχνίδι κυκλοφόρησε για υπολογιστές: Commodore 64, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Atari 8-bit family, MSX, Apple II, Tatung Einstein.

(Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής)

Βραβεία SAG: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη φετινή τελετή απονομής

Previous article

Σινεμά / Νεα – Σελήνη 66 Ερωτήσεις

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *