ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Λουτράκι: βρήκε στέγη το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγίων Θεοδώρων

0

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας, υπεγράφη η Σύμβαση δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου για τη στέγαση του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίων Θεοδώρων, μεταξύ του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη και του Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας, Πυράρχου κ. Βικέντιου Μαρινάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαρτίου 2022, στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου κ. Δημήτριος Λερής και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης.   Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη των πολιτών και των εθελοντικών ομάδων για ενίσχυση των δομών πρόληψης και παρέμβασης, το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγίων Θεοδώρων λειτουργεί από τον Ιούλιο 2020, ενώ η σύμβαση που υπεγράφη, έχει πενταετή ισχύ ήτοι έως τα τέλη Ιουλίου 2026 με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη δύο (2) έτη, κατόπιν συμφωνίας των δύο μερών  

Κατά την υπογραφή, ο Πύραρχος κ. Μαρινάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη συνδρομή του στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.  

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ευχαρίστησε θερμά τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κορινθίας για την αγαστή συνεργασία και τόνισε ότι: “Η δημιουργία και εγκατάσταση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στους Αγίους Θεοδώρων κρίνεται αναγκαία καθώς θωρακίζει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και ενισχύει την Πολιτική Προστασία του τόπου. Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, δε σκοπεύουν μόνο στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, αλλά αποβλέπουν στην ευημερία, την πρόοδο και την κοινωνική αλληλεγγύη της περιοχής“.

Σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμο το νέο Διοικητήριο της Αστυνομίας

Previous article

Αποκριάτικο τριήμερο μετά μουσικής σε Βέλο και Βόχα – Όλες οι εκδηλώσεις

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *