ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κατέθεσε ένσταση ο Σταυρέλης κατά της πολεοδόμησης του στρατοπέδου

0

Ένσταση τριών σημείων κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Νίκος Σταυρέλης, κατά της απόφασης έγκρισης της πολεοδόμησης του στρατοπέδου της Κορίνθου, που πήρε το δημοτικό συμβούλιο. Με την ένσταση ο δημοτικός σύμβουλος προσφεύγει υπέρ της διατήρησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, της δημιουργίας ενός μεγάλου υπερτοπικού πάρκου και υπέρ της μείωσης του ανώτατου ύψους των οικοδομών.

Με την παρούσα ένστασή μας ζητάμε να τροποποιηθεί η πολεοδομική μελέτη, όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία”, αναφέρει ο κ. Σταυρέλης και εξειδικεύει:

Συγκεκριμένα ζητάμε:

1) Την διατήρηση του υπάρχοντος ιστορικού γηπέδου ποδοσφαίρου της δεκαετίας του 1950 με την κερκίδα, καταργουμένων των Οικοδομικών Τετραγώνων 7 και 18 και μεταφορά αυτών των Ο.Τ. στη νότια πλευρά του στρατοπέδου επί της Αγίας Άννης.

2) Την δημιουργία ενός μεγάλου Υπερτοπικού πάρκου άνω των 20 στρεμμάτων στη νότια πλευρά του σημερινού χώρου του στρατοπέδου αντί των διάσπαρτων μικρών Κ.Χ. τα οποία δεν αποφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στον Κορίνθιο πολίτη. Το πάρκο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναψυχή, περίπατο, εκδηλώσεις, κυκλοφοριακή αγωγή κ.ά.

3) Το ανώτατο ύψος των οικοδομών να μειωθεί από 12 μέτρα που προτείνεται στην Πολεοδομική Μελέτη σε 7,5 μέτρα, αφενός για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας με τις όμορες ιδιοκτησίες των περιοχών Αγίας Άννας, Μπαθαρίστρας και Βοσέϊκων και αφετέρου διότι 4όροφα κτίρια στην περιοχή εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους λόγω της γνωστής σεισμογενούς περιοχής. Προτείνουμε Σ.Δ. 0,8, Κάλυψη 60%, Ύψος 7,5 μέτρα με διόροφα κτίρια.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Σωτήρης Οικονόμου Νέος Προέδρος της Α.Λ.Α. Κορινθίας

Previous article

Έπεσαν καμπάνες από την ΕΠΣ Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *