ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν σχεδιάζει να φέρει μαχητές από τη Μέση Ανατολή

0

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρνει ξένους εθελοντές να πολεμήσουν ενάντια στις ουκρανικές δυνάμεις

Η Ρωσία θα στείλει χιλιάδες μαχητές από τη Μέση Ανατολή, μαζί με όπλα, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρέπει να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στην εμπόλεμη ζώνη», είπε ο Πούτιν στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του σε βιντεοκλήση κατά την οποία ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε ότι η Ρωσία είχε λάβει περισσότερες από 16.000 αιτήσεις από εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι να πολεμήσουν δίπλα στις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το BBC, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σε αυτούς τους εθελοντές θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται Σύριοι που είναι ειδικευμένοι στις αστικές μάχες. Η Μόσχα είναι μακροχρόνιος σύμμαχος της Συρίας και ο Πούτιν υπήρξε βασικός υποστηρικτής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

«Αν δείτε ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν, όχι για χρήματα, να έρθουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς, τότε πρέπει να τους δώσουμε αυτό που θέλουν και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη της σύγκρουσης», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν ενέκρινε επίσης μια πρόταση για αποστολή περισσότερων όπλων, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών συστημάτων. Επανέλαβε ότι η «επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία προχωρά «βάσει σχεδίου».

Ο Σόιγκου έκανε έκκληση στον Πούτιν να αναπτύξει περισσότερα όπλα κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, για να αντιμετωπίσει τη «συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους». Το ΝΑΤΟ μετέφερε επιπλέον στρατεύματα και όπλα στην περιοχή μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ο Ρώσους υπουργός Άμυνας πρότεινε επίσης την παράδοση των δυτικών αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων σε μαχητές ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στις αποσχισθείσες ουκρανικές περιοχές Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ στην περιοχή του Ντονμπάς. «Παρακαλώ κάντε αυτό», είπε ο κ. Πούτιν. 

(kathimerini.gr)

Σινεμά / Σινεφιλ – Η Δίκη της Νυρεμβέργης (1961)

Previous article

Το τέλος του Ξέρξη Α΄

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *