ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σαπίζει και καταρρέει το κτίριο της ΕΑΣ – Κίνδυνοι από τις λαμαρίνες και τους σοβάδες (video – φωτο)

0

Για το κτίριο της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας, που βρίσκεται δίπλα στον παλιό κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ, στην ανατολική είσοδο της Κορίνθου, έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν. Πρόκειται για ένα τεράστιο κτίριο περίπου 4.000 τ.μ (συνολικά), το οποίο είναι ερειπωμένο από το 2006 και φθίνει καθημερινά, εδώ και 16 χρόνια.

Είναι ένα πανέμορφο κτίριο, (το οποίο κατά πληροφορίες ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς) που μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί “φιλέτο”, καθώς βρίσκεται ίσως στο καλύτερο σημείο της Κορίνθου, στην είσοδο της πόλης, με μία εκπληκτική θέα και τεράστιους χώρους προς εκμετάλλευση. Μάλιστα, το Korinthia.net.gr είχε αφιερώσει ένα άρθρο στο οποίο μιλούσε για την ανάγκη αξιοποίησής του.

Περισσότερο από έναν χρόνο μετά το άρθρο και 16 χρόνια από τότε που έκλεισε, το κτίριο αυτό εξακολουθεί να “σαπίζει” και μέρα με τη μέρα χάνει την αξία του.

Το χειρότερο είναι, όμως, πλέον πως γίνεται επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Όποιος το προσεγγίσει από την Βορειοανατολική πλευρά, αυτήν δηλαδή που “βλέπει” προς το Λουτράκι, θα δει στην γωνία του κτιρίου, “φαγωμένα” σίδερα και τσιμέντα, ετοιμόρροπους σοβάδες και ξεχαρβαλωμένες λαμαρίνες έτοιμες να σηκωθούν σαν καθαροδευτεριάτικοι χαρταετοί στο πρώτο δυνατό φύσημα του αέρα. Στο παρακάτω βίντεο μπορεί να δει κανείς πως σείονται απειλητικά και πως τρίζουν ανατριχιαστικά.

Το ζήτημα δεν είναι πιά να αξιοποιηθεί το κτίριο. Αυτό έρχεται πλέον σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνέψουν άνθρωποι και περιουσίες, αφού ολοφάνερα το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί στην μοίρα του.

Με την ευκαιρία να πούμε πως η Κόρινθος τείνει να δημιουργήσει παράδοση στο πως να αφήνει αναξιοποίητα σημαντικά περιουσιακά της στοιχεία. Εκτός από το κτίριο της ΕΑΣ, στα όρια του ευρύτερου δήμου υπάρχουν τρια στρατόπεδα, μία αχανής έκταση και άλλα τρία κτίρια που μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς. Μιλάμε για:

  • Το στρατόπεδο του 6ου ΣΠ (στο οποίο έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις μετά την απόφαση για την πολεοδόμηση)
  • Το στρατόπεδο στην Ποσειδωνία (το οποίο είτε θα γίνει Διοικητήριο για το οποίο πολλοί αντιδρούν, είτε θα χαθεί)
  • Το στρατόπεδο των ΚΕΥΑ, στα Εξαμίλια, το οποίο έχει παραχωρηθεί το 2003 από τον Κοτσώνη, για να γίνει Πανεπιστημιακό Campus, αλλά κανείς δεν μιλά γι’ αυτό.
  • Η έκταση στο Πεδίο Βολής, μια τεράστια αναξιοποίητη έκταση, όπου δεν έχει γινει καν η ανάπλαση του ΧΑΔΑ
  • Το κτίριο του παλιού Ρετσινάδικου
  • Οι εγκαταστάσεις των Δημοτικών Σφαγείων (οι οποίες έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτη για την δημιουργία εκεί μονάδας τουριστικού ενδιαφέροντος).
  • Οι εγκαταστάσεις της Δημοτικής Αγοράς, για την οποία δεν υπάρχει καθαρή εικόνα τι πρέπει να γίνει…

Tριανταφυλλιά | Πότε και πώς γίνεται το κλάδεμα της

Previous article

Ο Χρίστος Δήμας στο “Οινόραμα 2022”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *