ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Νίκος Σταυρέλης για την δημοτική αγορά της Κορίνθου: “Άλλα τρία χρόνια χαμένα”

0

Σχετικά με την δημοτική αγορά της Κορίνθου ο επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας” Νίκος Σταυρέλης ανάρτησε χθες στη σελίδα του στο F :

“Ακούσαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου ότι δήθεν δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με την δημοτική αγορά γιατί σκόπευε να το εντάξει στην πρόταση του μελετητή του open mall .
Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη από κοντά γιατί έχουμε απωλέσει την εμπιστοσύνη μας στον Δήμαρχο και τον τρόπο που λειτουργεί. Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε οβιδιακή μεταβολή.
Αρχικά στις 17/7/2018 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία πρωτοστάτησε ψήφισε την αναπαλαίωση, ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό με μελέτη που θα εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και θα δημοπρατηθεί το έργο.
Στη συνέχεια διέρρεε μέσω του Αντιδημάρχου Γιάννη Γκερζελή την είδηση ότι θα στεγάσει τη δομή κοινότητος (που τελικά στεγάστηκε στην οδό Πυλαρινού).
Στις 24/11/20 σε διαδικτυακή συνέντευξή του ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του έτους αυτού για μελέτη, η οποία θα ήταν έτοιμη στα μισά της χρονιάς του 2021. Τελικά ούτε κονδύλι υπήρξε, ούτε ανατέθηκε καμία μελέτη. Μας είπε μάλιστα ότι υπάρχει στατική μελέτη που δείχνει την κατεδάφιση του κτιρίου.
Στις 5/1/2021 σε νέα διαδικτυακή συνέντευξη ο Δήμαρχος υποσχέθηκε αναβάθμιση και αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και μελέτη εντός του 2021 και κατασκευή το 2022.
Επίσης (9/4/21) υποσχέθηκε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θετική ανταπόκριση στο αίτημά του για στέγαση των κτιριακών υποδομών του στην Δημοτική Αγορά.
Η Δημοτική Αγορά έχει την ιστορία της και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βορρά σε κανένα.
Θέλουμε να γίνει συζήτηση με τους δημότες και τους φορείς και ακολούθως να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να βρεθούμε προ εκπλήξεων μέσα από ένα πρόγραμμα όπως είναι το open mall, το οποίο βρήκε έτοιμο και σίγουρα δεν περιλαμβάνει τέτοια δράση αφού αφορά κυρίως βελτίωση όψεων των καταστημάτων. Το open mall σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνει 55 καταστήματα στην Ερμού, την Πυλαρινού, την Εθνικής Αντίστασης, πολύ μικρό τμήμα της Δαμασκηνού , όπως επίσης και ελάχιστο τμήμα της Κύπρου απέναντι από την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Καμία σχέση με την Δημοτική Αγορά.
Κύριε Δήμαρχε. Πρέπει επιτέλους να πάψετε να φοβάστε την δια ζώσης πολιτική αντιπαράθεση στον φυσικό της χώρο, δηλαδή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί μπορεί ο καθένας να πει τις απόψεις του, να κρίνει και να κριθεί από τους δημότες. Εσείς όμως, αν και η κυβέρνηση σας έδωσε τη δυνατότητα να το επιλέξετε, προτιμάτε την ασφάλεια της κάμερας και τις κονσερβοποιημένες δηλώσεις που συντάσσουν οι καλά αμειβόμενοι με χρήματα των Κορινθίων συνεργάτες σας μελετητές.
Ας είναι όμως σαφές σε σας αλλά και στους δημότες ότι δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν σχέδια που έχουν άλλους σκοπούς πέρα από τα οφέλη του Δήμου”.

Ο Δήμος Κορινθίων έχει την τιμή να σας προσκαλέσει Στην παρουσίαση του βιβλίου «Κόρινθος, πρώτη πρωτεύουσα των Ελλήνων»

Previous article

Νανόπουλος: “Γυρίζουμε σελίδα στην διαχείριση των απορριμμάτων” – οι συγκεκριμένες δράσεις στον δήμο Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *