ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αιώνιο νερό» θα λέγεται το εμφιαλωμένο που θα παράγει η Pepsico στο Λουτράκι

0

Ανοίγει αυτές τις ημέρες, πιθανότατα σήμερα, μετά από εννέα χρόνια εγκατάλειψης, το πρώην εργοστάσιο της Pepsico στην περιοχή του Λουτρακίου, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε, εξάλλου, και ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας από το λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά από την πρόσφατη συνάντησή του με τη Μαρία Τόκτωρ, εκπρόσωπο και μέτοχο της εταιρείας Ν.U. Aqua, η οποία έχει αγοράσει και εκσυγχρονίσει το εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο θα παράγει καταρχήν εμφιαλωμένο νερό Λουτρακίου με την ονομασία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, «Αιώνιο νερό Λουτρακίου» ενώ στα άμεσα σχέδια της N.U. Aqua, είναι και η παραγωγή, σε δεύτερο χρόνο, του αναψυκτικού Pepsi.

Kατά όσα εχουν γίνει ακόμα γνωστά, η πηγή που βρίσκεται εντός του εργοστασίου και ανήκει στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα εξακολουθήσει να ανήκει στον δήμο, ενώ η PepsiCo Hellas θα αναλάβει τη διανομή του νερού, αξιοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση για την επανέναρξη λειτουργίας του εργοστασίου έχει, ήδη, γίνει γνωστή από τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Υπουργείο Ανάπτυξης, όταν δημοσιοποιήθηκε η αγορά του εργοστασίου από το fund N.U. Aqua, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Δημήτρης Μπαμπάκος.

Το εργοστάσιο δεν αλλάζει χρήση και θα αποτελεί πλέον μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, ενώ βάσει της συμφωνίας, η PepsiCo Hellas, μέσα από το εμπορικό της δίκτυο, θα διανέμει το προϊόν, το πιθανότερο από τον επόμενο μήνα, με αιχμή του δόρατος τόσο την διάθεση στη λιανική αγορά, όσο και στην αγορά Ho.Re.Ca.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr, η εν λόγω εταιρεία προχωρά καταρχήν σε επένδυση 20 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα, τα επόμενα χρόνια και όσο θα προχωρά η παραγωγή, άλλα 30 εκατ. ευρώ, ενώ, ήδη, έχουν προσληφθεί οι πενήντα πρώτοι εργαζόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη, οι πρώτες εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις προηγούμενες εβδομάδες, μετά και από την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων, ενώ αυτές τις ημέρες γίνονται τα τελευταία δοκιμαστικά της παραγωγής, η τοποθέτηση στα μπουκάλια κλπ.

Για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την πνοή που αναμένεται να φέρει στην περιοχή μιλά στο BusinessNews.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιάννης Γκιώνης: «Με πολλή χαρά και νοσταλγία αναμένουμε όλοι το άνοιγμα ξανά μετά από χρόνια του εργοστασίου. Εκτός από κινητήριος μοχλός στην περιοχή, στους περισσότερους κατοίκους του Λουτρακίου φέρνει ξανά αναμνήσεις, δεν υπάρχει κάτοικος άνω των 60 εδώ που να μην έχει εργαστεί έστω και για λίγο στο παλαιό εργοστάσιο. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σοβαρή επιχειρηματική προσέγγιση, η οποία θα βάλει ξανά την Κορινθία πιο δυνατά στον επιχειρηματικό χάρτη».

Σε ό,τι φορά την νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, Ν.U. Aqua, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και είναι μέλος ενός μοντέλου εταιρειών γερμανικού group που αναπτύσσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιό του στη βιομηχανία, στις αερομεταφορές, στο real estate και στην ενέργεια. Έχει, δε, παρουσία εκτός από τη χώρα μας στην Ελβετία, στη Γερμανία, στην Κύπρο και στα Αραβικά Εμιράτα.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο είχε διακόψει τη λειτουργία του στις αρχές του 2013, αφού η παραγωγή είχε μεταφερθεί, ήδη, από το 2012 σε εργοστάσια της Ρουμανίας και της Ιταλίας με κύριο αίτιο, λόγους βιωσιμότητας. Τότε μάλιστα, η εταιρεία είχε ζητήσει από τους εναπομείναντες εργαζόμενους τη μετακίνησή τους στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρούσε σε απόλυσή τους. Βέβαια και αυτό το εργοστάσιο έκλεισε τελικά το 2016.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ακόμα deal που υλοποιείται, μέσα σε λίγους μήνες, στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει επιχειρηματική κινητικότητα σε αυτό το κομμάτι.

Σύσκεψη στο δημαρχείο για την μελέτη ανάπλασης της Αρχαίας Κορίνθου

Previous article

Απορρίφθηκε η Μελέτη για ένα έργο που δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνει!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *