ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φενεός: H προγραμματική σύμβαση για τον αναδασμό υπογράφηκε

0

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Μοριάς” Α.Ε. ΑΟΤΑ με αντικείμενο την μελέτη αναδασμού αγροκτημάτων Αρχαίας Φενεού, Ματίου και Πανοράματος, στην Κορινθία.

Ο προϋπολογισμός υλοποίησης της πράξης ανέρχεται συνολικά σε 201.653,76 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και ο συνολικός συμβατικός χρόνος υλοποίησης των εργασιών ανέρχεται σε 13 μήνες.

Οπως είναι γνωστό, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκονται σε εξέλιξη εκούσιοι αναδασμοί (πραγματοποιούμενοι δηλαδή έπειτα από αιτήματα κατοίκων των αντίστοιχων περιοχών) στα συνολικής έκτασης περίπου 7.000 στρεμμάτων αγροκτήματα Αρχαίας Φενεού, Πανοράματος και Ματίου.

Ο αναδασμός έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα βασικότερα προβλήματα ανάταξης του γεωργικού τομέα, δηλαδή τις διάσπαρτες σε πολύ μικρές ιδιοκτησίες αγροτικές εκτάσεις. Με τον αναδασμό επιλύεται το πρόβλημα της εγγείου ιδιοκτησίας, και μέσω της ορθολογικής διάταξης συγκεντρώνεται η διάσπαρτη ιδιοκτησία σε ένα αγροτεμάχιο κανονικού σχήματος, το οποίο με την παράλληλη κατασκευή έργων παραδίδεται στον ιδιοκτήτη προς καλλιέργεια επιτυγχάνοντας έτσι και μείωση του κόστους παραγωγής.

Το έργο υποστηρίζει την ασκούμενη κτηνοτροφική δραστηριότητα και εξυπηρετεί την αγροτική οικονομία που ασκείται στην περιοχή.

Ιστορίες κρασιού – Ακολουθώντας με την κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έναν μικρό παραγωγό αλλά παθιασμένο οινοποιό

Previous article

“1821. Η Επανάσταση και οι Απαρχές του Ελληνικού Αστικού Κράτους” – Κόρινθος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *