ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τιμή της αμόλυβδης στην Κορινθία – νέο κύμα ανατιμήσεων

0

Παρά τις προσδοκίες των καταναλωτών για φθηνότερα καύσιμα, η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου αναμένεται να προκαλέσει νέες ανατιμήσεις στη βενζίνη εντός της εβδομάδας και στην ελληνική αγορά, βάζοντας «φωτιά» στο κόστος των μετακινήσεων και τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο για τέταρτη ημέρα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η ΕΕ εξετάζει σοβαρά την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού, ως «ποινή» στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το protothema.gr

Το πετρέλαιο Μπρεντ ενισχύθηκε έως 3,2% στα 119,35 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή είναι αυξημένη πάνω από 7% σε σχέση με την Παρασκευή.

Το αμερικανικό αργό νωρίτερα ξεπέρασε τα 115 δολάρια το βαρέλι, ενώ το προηγούμενο τριήμερο σημείωσε άνοδο κατά 18%. To συμβόλαιο λήξης Μαΐου έκανε άλμα 3% στα 113,21 δολ/βαρέλι. Είναι η πρώτη φορά που η τιμή του WTI ξεπερνά τα 110 δολάρια εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Η τιμή της βενζίνης στην αντλία βρίσκεται ήδη στη χώρα μας πάνω από τα 2 ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω των διεθνών εξελίξεων.

Άνοδο των τιμών μέσα στην εβδομάδα προέβλεψε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτολογλου μιλώντας στην ΕΡΤ. Σημείωσε μάλιστα ότι «οκτώ στους 10 οδηγούς που βάζουν πλέον βενζίνη έρχονται με το λαμπάκι αναμμένο, είναι στα όρια».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν χθες Δευτέρα στα €2,042 ανά λίτρο και εκείνης των 100 οκτανίων στα €2,220 ανά λίτρο. Το diesel κίνησης διαμορφώνεται στο €1,907 και το πετρέλαιο €1,505 το λίτρο.

Όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα, η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

pinakas_timwn_kausima_in

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

Previous article

Υπογραφές για το έργο ανάπλασης του κέντρου της Νεμέας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *