ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 60 άτομα από την Ουκρανία έχουν βρει φιλοξενία στην Πάτρα

0

Ολοένα και αυξάνονται οι οικογένειες και τα γυναικόπαιδα που έρχονται από την Ουκρανία στην Πάτρα, έχοντας αναγκαστεί να φύγουν από τα κατεστραμμένα σπίτια τους, από τις βομβαρδισμένες πόλεις τους, παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς και γνωρίζοντας την φρίκη του πολέμου.

Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου «Φάρος» ο αριθμός των ατόμων που έχουν φτάσει μέχρι ώρας στην Πάτρα είναι κοντά στα 60 με 70 άτομα. Προέρχονται από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας και έχουν αφήσει τους άνδρες πίσω για να μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Οι περισσότερες από τις οικογένειες αυτές, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι δεν γνωρίζουν την τύχη των συγγενών τους, των φίλων τους ή ακόμα και των δικών τους ανθρώπων, των μελών της οικογένειας τους που για κάποιο λόγο άφησαν πίσω.

Μετρούν νεκρούς και το μυαλό τους είναι ακόμα στην φρίκη του πολέμου και στα όσα αντίκρισαν εκεί. Μαθαίνουν για το τι γίνεται στην Ουκρανία μέσα από τα διαδίκτυο και τα δελτία ειδήσεων, πλέον σε πολλές από τις πόλεις της πατρίδας τους δεν υπάρχει επικοινωνία.

Τα αισθήματα τους εναλλάσσονται, μεταξύ του φόβου, της αβεβαιότητας για το αύριο και του θυμού για τα όσα έχουν συμβεί. Στην Πάτρα συνάντησαν από την πρώτη στιγμή αγάπη, με τους κατοίκους, αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης, να στέκονται με πολλούς και διάφορους τρόπους στο πλευρό τους.

Ο «Φάρος» και ο πρόεδρος του Μιχάλης Ροδόπουλος είναι πρωταγωνιστές της αγάπης και της εκστρατείας αλληλεγγύης αυτής. Η παρουσία τους στην παρέλαση που έγινε στην Πάτρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έστειλε το δικό της μήνυμα ειρήνης και συγκίνησε πολλούς.

Όμως η κατάσταση στην Ουκρανία ολοένα και γίνεται πιο δραματική. Σύμφωνα με τον «Φάρο» υπάρχει ανάγκη από ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους δεκάδες τραυματίες, ενώ σύντομα θα χρειαστεί να σταλούν και νέες προμήθειες από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται τόσο το δράμα μεγαλώνει

Από τις 4 Απριλίου οι αιτήσεις παροχής συμβουλών για τρεις δωρεάν υπηρεσίες σε αγρότες

Previous article

To ναυτικό παράδοξο του ατμόπλοιου SS Warrimoo​

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *