ΙΣΤΟΡΙΑ

 Ο Larry Page στα «πρώτα γραφεία» της Google σε ένα γκαράζ στην Καλιφόρνια, το 1998.

0

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Larry Page στα «πρώτα γραφεία» της Google σε ένα γκαράζ στην Καλιφόρνια, το 1998.

Ο Page γεννήθηκε στις 26.03.1973 στην πόλη Lansing των Η.Π.Α. και είναι μαζί με τον Sergey Brin έχουν συ-νιδρύσει Google.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, από τον Μάρτιο του 2022, ο Page έχει καθαρή περιουσία περίπου 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον, τον πέμπτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο!

Και οι δύο γονείς του Page προέρχονταν από τον χώρο της πληροφορικής. Αυτός είναι ο κύριος λόγος πίσω από την αγάπη του για τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Ο Page άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για την πληροφορική όταν ήταν μόλις 6 ετών.

Ο Page ήταν το πρώτος μαθητής στο δημοτικό του σχολείο, που υπέβαλε μια εργασία σε μορφή επεξεργασίας κειμένου (π.χ. word).

Το 1995 ο Page έλαβε πτυχίο μηχανικού υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου γνώρισε τον Brin. Ο Page όταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, κατασκεύασε έναν εκτυπωτή inkjet χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO.

Ο Page και ο Brin έκαναν το διδακτορικό τους στο Στάνφορντ και μαζί ξεκίνησαν ερευνητικό έργο με τίτλο «The Anatomy of a Large Scale Hyper textual Search Engine Web», το οποίο αργότερα έγινε το θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της Google (το αρχικό όνομα της μηχανής αναζήτησης ήταν «BackRub»).

Ο Page είναι ο συνδημιουργός και έχει δώσει το επίθετό του, στο PageRank, έναν αλγόριθμο της Google για την καλύτερη κατάταξη των αναζητήσεων των χρηστών της μηχανής αναζήτησης.

O Page και ο Brin δημιούργησε μια μηχανή αναζήτησης που η οποία κατέτασσε τα αποτελέσματα με βάση τη συνάφεια. Ο Page και ο Brin ίδρυσαν την εταιρεία με το όνομα «Google Inc» το 1998. Αμφότεροι υπηρέτησαν ως συμπρόεδροι μέχρι το 2001, όταν ο Eric Schmidt διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Google. Επίσης ο Page είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2015, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Alphabet Inc (από το 2015 αποτελεί την μητρική εταιρεία της Google).

Ο Page περιγράφει πώς αντιμετώπισε για πρώτη φορά το πρόβλημα πριν από περίπου 14 χρόνια, ακριβώς την εποχή που ίδρυσε την Google, όταν υπέστη ένα κρυολόγημα και μετά μια βραχνή φωνή, από την οποία λέει ότι ποτέ δεν αναρρώσει πλήρως. Όπως αναφέρει ο Page: «Έτσι πήγα σε έναν γιατρό και διαγνώστηκα με παράλυση της αριστερής φωνητικής χορδής. Αυτό είναι ένα πρόβλημα στα νεύρα που κάνει την αριστερή σου φωνητική χορδή να μην λειτουργεί σωστά».

SOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Πιθανές καθυστερήσεις στις συντάξεις Απριλίου που λαμβάνονται από τα ΕΛΤΑ

Previous article

5 αποκαλύψεις για την ταινία, Ο ζηλιαρόγατος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *