ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

“Υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν οι δομές του ΟΚΑΝΑ με Ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες ώστε να επιτυγχάνεται ο σκοπός των κέντρων..”

0

Το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ΟΚΑΝΑ και για το νομό μας φάνηκε και στην εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη, σε εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης “Δίολκος” στην Κόρινθο. Εκεί παρέστη και ο πρόεδρος του Οργανισμού Θανάσης Θεοχάρης , ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα  για την πρόληψη της εξάρτησης.

Στην παρέμβασή της, όπως μας ενημερώνει η Περιφέρεια, η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα αναφέρθηκε στη σημασία της λειτουργίας δικτύου δομών, αφ’ ενός για την πρόληψη των εξαρτήσεων και αφ’ ετέρου για την αντιμετώπιση και την θεραπεία των εξαρτημένων από ουσίες.

Όπως τόνισε η Αθ. Κόρκα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου “μέσα από το ΕΣΠΑ, ήδη με το πολυδύναμο κέντρο στη Τρίπολη αλλά και την κινητή μονάδα, στέκεται αρωγός στις δομές, καθώς επίσης με την απαιτούμενη ενίσχυση σε ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες βοηθά ώστε να επιτυγχάνεται ο σκοπός των κέντρων με συνεχείς παρεμβάσεις και ομιλίες κυρίως στα σχολεία και άλλους τομείς”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής καθώς και εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κορίνθου, του Δήμου Κορινθίων και οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Κορινθίας.

Οι μεταβολές του ραδονίου στο έδαφος αποτελούν, πιθανώς, πρόδρομο φαινόμενο σεισμών δείχνει έρευνα Ελλήνων επιστημόνων

Previous article

Η Άνοιξη ήρθε και θα μείνει…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *