ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ξεπεράστηκε ένα ακόμα εμπόδιο για την κατασκευή του κόμβου στο Γκα Αθικίων

0

Η διασταύρωση των Αθικίων στην γέφυρα του Γκα, στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου Άργους είναι ένα σημείο στο οποίο έχουν παρατηρηθεί πολλά τροχαία ατυχήματα. Εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής η δημιουργία ενός ασφαλούς κόμβου, προκειμένου να γίνεται η είσοδος και η έξοδος των αυτοκινήτων  προς τα Αθίκια με ασφάλεια.

Χτες κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεπεράστηκε ένα ακόμα εμπόδιο που αφορούσε την έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης για το έργο, που έχει προϋπολογισμό 320.000 ευρώ.

Παράλληλα, κατακυρώθηκε ανάδοχος για την κατασκευή των αρδευτικών έργων στις περιοχές των ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου, Καρυώτικων, Βελανιδιάς, Μελισσίου και Πιτσών, στην Κορινθία, με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, ενώ επικύρωσε και τις διαδικασίες για το έργο συντήρησης και σήμανσης του επαρχιακού δρόμου Λυκοποριά – Καλλιθέα – Ελληνικό, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου” -που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης- της πράξης που αφορά στην αξιοποίηση και ανάδειξη σε περιβαλλοντικό πάρκο του καταργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου.

Πως υποδέχτηκε η Φίνος Φίλμ την Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού

Previous article

Δήμος Λουτρακίου: Ελάτε να πάρετε λεφτά…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *