ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς προσωπικό η εστίαση στην Αχαΐα!- «Δεν βρίσκουμε ούτε βοηθό λατζέρη»

0

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την ακρίβεια

Τεράστιο πρόβλημα είναι για τους επιχειρηματίες της εστίασης, στην Αχαΐα,  η έλλειψη προσωπικού. Όπως φαίνεται οι περισσότεροι επιλέγουν να δουλέψουν τη θερινή περίοδο σε κάποιο νησί με αποτέλεσμα να υπάρχει στα καταστήματα της περιοχής έλλειψη προσωπικού για όλα τα πόστα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο επιχειρηματίας Σπύρος Στεργίου, «είναι ένα σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και είναι αυτό οπού συζητάται περισσότερο στο κλάδο μας, μετά το θέμα της ακρίβειας. Οι περισσότεροι προτιμούν να δουλέψουν στα νησιά όχι γιατί θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα αλλά για να το προσθέσουν στο βιογραφικό τους αλλά και για να ζήσουν και μία διαφορετική εμπειρία.  Ένας  μάγειρας στην περιοχή παίρνει 50 ευρώ το 8ωρο ενώ στα νησιά μπορεί κάποιος να δουλέψει 16 ώρες και να μην πάρει παραπάνω χρήματα.

Ειδικά οι νέοι αναζητούν την περιπέτεια. Υπάρχει λοιπόν έντονο πρόβλημα ανεύρεσης προσωπικού στην περιοχή μας αφού δεν βρίσκουμε ούτε βοηθό λατζέρη. Δε συζητάμε για σεφ ή μάγειρες. Δεν υπάρχει γενικότερα προσωπικό. Δεν βρίσκουμε ούτε ανειδίκευτους που μπορεί να είναι και μεγαλύτεροι σε ηλικία. Θα περάσουμε πολύ δύσκολο καλοκαίρι πάνω σε αυτό το κομμάτι».

Όπως τονίζει, «υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν να πορεύονται με το ταμείο ανεργίας. Το επίδομα εκεί σε συνδυασμό με ένα χαρτζιλίκι, τους αρκεί αφού το ποσό αυτό δεν απέχει πολύ από αυτό που δίνεται ως μισθός».  Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες σαιζόν είχε παρατηρηθεί πάλι μία έλλειψη προσωπικού στα καταστήματα εστίασης καθώς αρκετοί προτιμούσαν να μένουν σε αναστολή λόγω κορωνοϊού.

(thebest.gr)

Υγεία: Το στρες οδηγεί σε υπερκόπωση – Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτό

Previous article

Τρεις πυρκαγιές σε 24 ώρες στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *