ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Bill Gates σπάει τη σιωπή του: Τι απαντά στους συνωμοσιολόγους για τα εμβόλια

0

Τα σενάρια συνομωσίας πάντα ακούγονταν γύρω από το όνομα του Bill Gates, όμως στον καιρό της πανδημίας, οργιάζουν στο ίντερνετ οι θεωρίες που θέλουν τον άλλοτε πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη να παρακολουθεί ολόκληρο τον κόσμο μέσω των εμβολίων, να έχει προκαλέσει ο ίδιος τον κορωνοϊό και πολλά άλλα. Πώς τα αντιμετωπίζει ο ίδιος όλα αυτά; 

Ο Gates μίλησε στο BBC για όλα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με κάποιο τρόπο, σχεδόν είσαι αναγκασμένος να γελάσεις, γιατί είναι τόσο τρελό». 

«Θέλω να πω, θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τον κόσμο; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια για τα εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές», είπε. https://www.bbc.com/news/av-embeds/61329167/vpid/p0c4zk0b

Και παραδέχθηκε ότι οι συνωμοσιολόγοι του φωνάζουν όταν τον συναντούν στον δρόμο. «Πρόσφατα, ήμουν έξω και κάποιοι άνθρωποι μου φώναξαν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό είναι ένα απαίσιο πράγμα», πρόσθεσε. 

Το διαζύγιο 

Ο Gates αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο διαζύγιό του με την πρώην σύζυγό του επί 27 χρόνια, Melinda French Gates. 

«Η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά έχουν φύγει από το σπίτι, το τελευταίο έφυγε για να σπουδάσει πριν από ένα χρόνο. Το διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο. Ήταν ένας δύσκολος χρόνος», ομολόγησε.

Ο γάμος τους έληξε εν μέσω δημοσιευμάτων που ήθελαν τον Gates να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση. Τον Μάρτιο, η Melinda Gates εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο σύζυγός της συναντιόταν με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Jeffrey Epstein.

«Δεν μου άρεσε ότι είχε συναντήσεις με τον Jeffrey Epstein, όχι. Του το έκανα σαφές», είπε τότε στο CBS.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά ο Gates, είπε ότι το να μιλά στον Epstein ήταν ένα λάθος. 

«Έκανα λάθος που συναντήθηκα με τον Jeffrey Epstein. Ξέρετε, ίσως το ένστικτο της Melinda σε αυτό να ήταν καλύτερο από το δικό μου. Όποια συνάντηση είχα μαζί του θα μπορούσε να θεωρηθεί σχεδόν σαν μια επιδοκιμασία της συμπεριφοράς του. Επομένως, αυτό ήταν ένα λάθος», είπε.

Η κόντρα με τον Elon Musk 

Μιλώντας στο BBC, ο Gates παραδέχθηκε, εμμέσως, την κόντρα του με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Elon Musk. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Musk κατηγόρησε τον Gates ότι σορτάρει τη μετοχή της Tesla, ενώ τον έχει προσβάλει στο Twitter. 

«Δεν είναι ανάγκη να είναι καλός μαζί μου», είπε ο Gates για τον Musk.

Όμως, ισχυρίστηκε ότι οι short θέσεις που έχει στην  Tesla αφορούν διαφοροποίηση επενδυτικού κινδύνου και δεν έχουν να κάνουν με τη συμβολή της εταιρείας στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, όπως έχει πει ο Musk. 

Όταν ερωτήθηκε για την εξαγορά του Twitter από τον Musk, ο Gates είπε: «Ξέρετε, με τον Elon, πιστεύω είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο. Επομένως, τηρώ μια στάση αναμονής». 

moneyreview.gr

Νέα μέτρα για το ρεύμα: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Previous article

Παπαγγελόπουλος: “Δημοπρατείστε το πλανητάριο στο Κρυονέρι”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *