ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σταυρέλης: Η περιφέρεια αφήνει τον δήμο Κορινθίων στο σκοτάδι για τα έργα που εκτελεί

0

Το ζήτημα της προμελέτης που κατέθεσε η περιφέρεια στο υπουργείο Υποδομών, για την αξιοποίηση της καταργημένης σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα «Κόρινθος Βέλο» έθεσε με ανακοίνωσή του, μέσω των social media, ο Νίκος Σταυρέλης. Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» σημείωσε πως «στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θέσαμε το θέμα της μη γνωμοδότησης  του Δημοτικού Συμβουλίου επί υλοποίησης έργων που εκτελούν στο Δήμο άλλοι φορείς», και στη συνέχεια έκανε την πρόβλεψη ότι η πιθανή έναρξη του έργου πάει για το 2025 «και βλέπουμε».

Τέλος, σημειώνει πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τη μεριά της περιφέρειας προς τον δήμο για το τι θα γίνει με το συγκεκριμένο έργο (χώρος πρασίνου, τραμ, ποδηλατόδρομος, αυτοκινητόδρομος κ.λπ). Βέβαια, από την περιφέρεια έχει γίνει γνωστό –ως γενικό σχέδιο- ότι θα δημιουργηθεί περιβαλλοντικό πάρκο με χώρους πρασίνου, ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, χωρίς ωστόσο να έχουν κατατεθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Σταυρέλης αναφέρει:

Ακούμε την Περιφερειακή Αρχή να λέει ότι θα παραλάβει τη προμελέτη της καταργημένης σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Βέλο 18 χιλιομέτρων περίπου. Φυσικά μιλάμε για ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ. Για αίτημα στο Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδότησης του έργου. Στη συνέχεια ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης και ακολούθως δημοπράτησης και ολοκλήρωσης του έργου. Δηλαδή για πιθανή έναρξη του έργου τουλάχιστον μετά από 3 χρόνια και βλέπουμε.

Τονίσαμε στο Δήμαρχο αν έχουμε ενημερωθεί ως Δήμος. Πάντως σαν Δημοτικό Συμβούλιο σε καμία των περιπτώσεων. Τι πρόκειται να γίνει με αυτό το έργο;

► Θα γίνει ένας χώρος πρασίνου;

► Θα είναι τραμ;

► Θα είναι ποδηλατόδρομος;

► Θα είναι λεωφόρος αυτοκινήτων;

► Τι θα είναι;

Κανένας δεν γνωρίζει. Δεν μας έχει τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως κυρίαρχο όργανο, έστω και με τις κουτσουρεμένες αρμοδιότητες που μας απέμειναν μετά την αντιδημοκρατική αφαίρεσή τους από την Κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι επίσημα δεν έχει καμία ενημέρωση από την Περιφέρεια. Ανεπίσημα έχει λάβει γνώση κάποιων στοιχείων της μελέτης.

Τονίσαμε ότι παρόμοιο θέμα έχουμε και με τη μελέτη της ΝΕΟΑΚ που διασχίζει την πόλη από την περιοχή του Δέλτα μέχρι το νεκροταφείο. Στο Συνοικισμό, την Αγία Άννα , τη Νεάπολη και την Καλλιθέα. Δεν λάβαμε ποτέ γνώση αυτής της μελέτης. Προτείναμε εκ των υστέρων κάποιους κόμβους οι οποίοι δεν έγιναν αποδεκτοί από την Περιφέρεια.

Είναι αδιανόητο να γίνονται έργα στο Δήμο μας και να μην λαμβάνει γνώση το Δημοτικό Συμβούλιο για να εκφράσει τις απόψεις του. Θα πρέπει να έχει άποψη και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος και να τις λαμβάνουν υπόψη οι υπερκείμενες Αρχές, είτε είναι Περιφέρεια, είτε Κράτος, είτε διάφοροι άλλοι φορείς. Αρκεί ο Δήμαρχος να το απαιτήσει και να το διαμηνύσει.

Ο Απόλλων πλήγωσε τον Τενεάτη, ήττα με 2-1 στην Φωκίδα

Previous article

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράματα, θρίλερ, πολεμικές επιχειρήσεις και ένα κλασικό αριστούργημα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *