ΥΓΕΙΑ

«Αποφύγετε το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο» λέει ο ΠΟΥ

0

Νέα δεδομένα για το αλουμινόχαρτο ως υλικό στο μαγείρεμα φέρνει στην επιφάνεια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ζητά από τους πολίτες να είναι φειδωλοί με το αλουμινόχαρτο στις συνταγές στην κουζίνα. Και αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα σοβαρά προβλήματα στην υγεία όσων καταναλώνουν φαγητά για το μαγείρεμα των οποίων χρησιμοποιείται το αλουμινόχαρτο.

Το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1913 για το τύλιγμα κέικ, αλλά από τότε οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τόνους αλουμινίου στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα είναι η φυσιολογική ποσότητα πρόσληψης για το ανθρώπινο σώμα, αλλά μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο από τα επιτρεπτά επίπεδα. Συγκεκριμένα, η υψηλή θερμοκρασία ψησίματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση του μετάλλου που περιέχει το αλουμινόχαρτο, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό μέσω της τροφής.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ. η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

efsyn.gr

Σινεμά / Προτάσεις – (La vita è bella): Μια ταινία ύμνος στην αγάπη και στην ανθρώπινη δύναμη ψυχής

Previous article

«Αρβανίτες: Οι γνωστοί- άγνωστοι της ελληνικής ιστορίας»

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *