ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Βραβεία για τους μαθητές από την Κορινθία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»

0

O Περιφερειακός Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» ολοκληρώθηκε το σχολικό έτος 2020-21. Σε αυτόν συμμετείχαν και μαθητές από σχολεία της Κορινθίας .Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας

Πελοποννήσου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Πελοποννήσου, τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Φυσικής Αγωγής καθώς και τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α.) Πελοποννήσου. Όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» : «Συνολικά κατατέθηκαν 93 συμμετοχές (βίντεο) από 66 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου. Ειδικότερα, 864 μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και άλλων ειδικοτήτων (στις ομαδικές συμμετοχές) εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και παρέδωσαν τις δημιουργίες τους που αποτυπώνονται σε βίντεο συνολικής διάρκειας άνω των 5 ωρών.

Οι μαθητές/τριες μάς «ξενάγησαν» στην περιοχή τους, ανέδειξαν τοπικά ιστορικά στοιχεία – άγνωστα στο ευρύ κοινό – ενώ παράλληλα ασκήθηκαν (περπατώντας, ποδηλατώντας, τρέχοντας, σκαρφαλώνοντας, χορεύοντας), «παντρεύοντας» δύο αγαπητά τους μαθησιακά αντικείμενα, τη Φυσική Αγωγή και την Ιστορία.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους στη ζωγραφική, την ποίηση, την υποκριτική κτλ. μέσα από τα δρώμενα που αποτύπωσαν στα βίντεο.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των συμμετοχών, οι ίδιοι οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα καλύτερα βίντεο τα οποία βραβεύτηκαν με αθλητικά είδη. Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού και των δύσκολων συνθηκών που βιώσαμε, θα πραγματοποιηθεί τελικά η δια ζώσης βράβευση των μαθητών/τριών της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Κυριακή 15/5/2022 στο “Μαλλιαροπούλειο” Θέατρο Τρίπολης , ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη διάχυση του αξιόλογου συγκεντρωμένου ψηφιακού υλικού. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης . Το υλικό αυτό είναι διαθέσιμο σε όλους μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://pelop.pde.sch.gr/?page_id=4034. Ευχαριστούμε τους/τις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, καθώς και όσους υποστήριξαν τη δράση.»

Δράση Ανακύκλωσης στην Κόρινθο

Previous article

Δήμος Κορινθίων: Παράταση για την κατάθεση αιτήματος επιχορήγησης συλλόγων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *