ΚΟΡΙΝΘΙΑΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ξεκίνησε το Συνέδριο για την Κορινθία στην Επανάσταση του 1821

0

“Η Κορινθία στην επανάσταση του 1821”. αυτός είναι ο τίτλος του συνεδρίου για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 που πραγματοποιείται από σήμερα και μέχρι τις 29 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου.
Το συνέδριο διοργανώνουν ο Δήμος Κορίνθου και η Εταιρεία Κορίνθιων Συγγραφέων. Στο συνέδριο του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 6:30 σήμερα χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κόρκα.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα μιλήσουν Ακαδημαϊκοί από το χώρο της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, της λαογραφίας και των διεθνών σχέσεων. Ενδιαφέρον έχει η πρωτοβουλία να κληθεί για να μιλήσει και ο Επίκουρος καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σεγιέντ Μοχαμάντ Ταγκί Σχαριάτ-Παναχί.
Επίσης θα αναλύσουν τα γεγονότα της εποχής, προσπαθώντας να αναδείξουν το ιστορικό στίγμα της Κορινθίας κατά την Επανάσταση του 1821, οι:
Κωνσταντίνα Μπότσιου. Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Tübingen, Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Αριστείδης Δουλαβέρας. Μέλος της ΕΚΣ. Είναι τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Γιάννης Λώλος. Μέλος της ΕΚΣ. Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Γεώργιος Νικολάου. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις – Έντονο διάβημα ΥΠΕΞ στο Ιράν

Previous article

Ιδιαίτερη διάκριση στο 1ο ΓΕΛ Κιάτου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *