ΑΓΡΟΤΙΚΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

Μειωμένη η παραγωγή στα βερίκοκα Αργολίδας και Κορινθίας

0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή των υπερπρώιμων ποικιλιών βερίκοκων που φέτος αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τον καιρό, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής τόσο στην Αργολίδα όσο και στην Κορινθία.

Από την Αργολίδα ο γεωπόνος Γιώργος Σωτηρόπουλος εξηγεί: «Έχουν ξεκινήσει όλες οι υπερπρώιμες ποικιλίες με αρχική τιμή 2,20 ευρώ και σήμερα η τιμή πώλησης είναι στο 1,50 ευρώ. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η μείωση της παραγωγής κινήθηκε στο 60%-70%. Άτομα που περίμεναν να πάρουν 40 τόνους τελικά θα πάρουν 5-6 τόνους».

Αν και η μείωση της παραγωγής είναι μεγάλη, αυτό δεν είναι αρκετό για να φέρει αύξηση της τιμής, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο «η εσωτερική αγορά έχει κατακλυσθεί από βερίκοκα Χαλκιδικής που σίγουρα είναι πιο φθηνά. Οι μικρές ποσότητες παραγωγής εμπόδισαν τις εξαγωγές και αυτό είναι πρόβλημα».

Από τον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας, ο Μιχάλης Βαρδάκας επισημαίνει ότι «αυτό που μας ικανοποιεί είναι η πορεία της ποικιλίας Μπεμπέκο. Σχετικά με τις υπερπρώιμες ποικιλίες είχαμε μικρή παραγωγή, αφού ο παγετός δημιούργησε προβλήματα και η μείωση κυμάνθηκε στο 60%-80% ανά περιοχή και ανά ποικιλία.

Η τιμή, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, κινείται από 1,20 έως 1,50. Τα Μοκαντόρ ξεκίνησαν καλά, αλλά στη συνέχεια έπεσε η τιμή του μαζί με τις άλλες ποικιλίες». Σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή του Μπεμπέκο, αναμένεται να αρχίσει στις 20 Ιουνίου και θα είναι όψιμη η παραγωγή.

Πηγή: ypaithros.gr

H ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ “ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ” ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ

Previous article

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *