ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Καλάμια: Δυο δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από το δήμο Κορινθίων

0

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day – WED) γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχεδιάστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1972 την πρώτη ημέρα της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το ανθρώπινο περιβάλλον ως αποτέλεσμα συζητήσεων για την ενσωμάτωση των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων και του περιβάλλοντος Γιορτάστηκε για πρώτη φορά δύο χρόνια αργότερα, το 1974 με θέμα “Μόνο μία Γη”.

‘Ήταν μια εμβληματική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αναδυόμενα τότε περιβαλλοντικά ζητήματα, από τη θαλάσσια ρύπανση και την υπερθέρμανση του πλανήτη, έως τη βιώσιμη κατανάλωση και την εγκληματικότητα κατά της άγριας πανίδας. Το 1987 ξεκίνησε η ιδέα της περιστροφής του κέντρου αυτών των δραστηριοτήτων με την επιλογή διαφορετικών χωρών υποδοχής. Η εστίαση στη χώρα υποδοχής συμβάλλει στην ανάδειξη των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει και στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια πλατφόρμα για δημόσια προβολή, με τη συμμετοχή περισσότερων από 143 χωρών ετησίως. Μεμονωμένοι πολίτες και οι οργανώσεις ενθαρρύνονται να προσθέσουν δραστηριότητες που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διάσωσή του και να παρακινήσουν τους συνανθρώπους τους να αναλάβουν πρωτοβουλία προς αυτήν.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος περιλαμβάνει οδηγούς για κάθε φορέα ή πολίτη που σκοπεύει να υλοποιήσει μία τέτοια δράση, ενώ με τα hashtags  #WorldEnvironmentDay και #WithNature καλεί τον κόσμο να μοιραστεί εικόνες και εμπειρίες από τη δράση αυτή.

Για το 2022 η κυβέρνηση της Σουηδίας ανέλαβε να διοργανώσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP) με σύνθημα «Μόνο μία Γη», το σύνθημα της αρχικής Διάσκεψης της Στοκχόλμης (1972).

Ο Δήμος Κορινθίων στις 3/6/2022 και στα  πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος  συνεργάστηκε με σχολεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας με το μήνυμα

« μειώνουμε τα απορρίμματα δίνουμε χώρο στη ζωή »

« Δεν Πετάω – ανακυκλώνω σώζω τον πλανήτη »

Την ίδια ημέρα συμμετείχε στις δράσεις των σχολείων με ποδήλατα στην παραλία Καλάμια  με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας  μέσω των ποδηλάτων.

Να θυμάστε ότι στις βραβευμένες μας με Γαλάζια Σημαία ακτές   επιτρέπεται μόνο το ποδήλατο και η πεζοπορία.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συνεδρίαση …”Μπεν Χουρ” αναμένεται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο – Ποια είναι τα σημαντικότερα θέματα

Previous article

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *