ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΣτΕ γκρεμίζει τις διατάξεις Θεοδωρικάκου για την σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών

0

Από τη Βέροια και την δημοτική παράταξη «Προτεραιότητα στον Πολίτη» με επικεφαλής τον Αντώνη Μαρκούλη και τον δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης, Κωνσταντίνο Τροχόπουλο ήρθε η πρώτη μεγάλη δικαίωση των δημοκρατικών δυνάμεων στην Αυτοδιοίκηση κόντρα στη νόθευση της αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης, που επιδίωξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με δυο κομβικής σημασίας διατάξεις το 2019 ακύρωσε την απλή αναλογική και έδωσε στην παράταξη του δημάρχου υπερενισχυμένη εκπροσώπηση στα εκτελεστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η υπόθεση, που συνιστά μείζον θέμα για την υπηρέτηση της Δημοκρατίας και την αποτύπωση της λαϊκής βούλησης, κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία καταρρίπτοντας τις διατάξεις των Νόμων 4623/2019 και 4625/2019, δηλαδή των διατάξεων του τέως υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, ως αντισυνταγματικές!

Τι λέει η απόφαση του ΣτΕ
Συγκεκριμένα, η σύνοψη της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναφέρει ότι οι διατάξεις Θεοδωρικάκου στους Νόμους 4623/2019 και 4625/2019 που δίνουν υπερενισχυμένη εκπροσώπηση επί των εδρών στην διοικούσα παράταξη στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έναντι των εδρών της αντιπολίτευσης «καθ’ ό μέρος καταλαμβάνουν τη δημοτική περίοδο που διανύεται μετά τις εκλογές, έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1, 52 και 102 παρ. 2 του Συντάγματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ILEKTRAV.GR

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κόρινθο 

Previous article

Ενός λεπτού σιγή σήμερα και αύριο στα γήπεδα της ΕΠΣ Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *