ΑΠΟΨΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ελλείψεις και απολύσεις προσωπικού έκανε λόγο ο Γιώργος Ψυχογιός με αφορμή τις φωτιές σε Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους

0

Στο “Κόκκινο 105,5” μίλησε χθες για τη μεγάλη φωτιά στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός. Ο κος Ψυχογιός μεταξύ άλλων ανέφερε :

“Το απόγευμα της Δευτέρας υπήρξε μια μεγάλη επέκταση, που οδήγησε και στην εκκένωση οικισμών, ενώ έχουν καεί πάνω από 30 σπίτια.

Δυστυχώς, οι εναέριες δυνάμεις που επιχείρησαν κάποια στιγμή μειώθηκαν δραματικά και αυτό άφησε πυροσβέστες και εθελοντές μόνους στο πεδίο και με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην ευρύτερη περιοχή.

Για ακόμα μια χρονιά δεν υπήρξε καμία προετοιμασία με αντιπυρικές ζώνες και εξόδους διαφυγής από τους οικισμούς, δεν ενισχύθηκε με προσωπικό η πολιτική προστασία και δεν δόθηκαν πόροι σε δήμους και περιφέρειες.

Πιέσαμε τον Υπουργό ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό στην καταστολή της φωτιάς, αφού δεν έγινε η πρόληψη με όλα αυτά τα μέσα που έπρεπε, αφού αντί να προσλάβουν προσωπικό, απολύσανε από το 2019, πεντέμισι χιλιάδες άτομα.

Να ενισχυθούν και τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής γιατί οι άνθρωποι έχουν κάνει υπέρβαση και είναι εξαντλημένοι..”

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ: Έρχονται ανεμογεννήτριες

Previous article

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΙΑΤΣΗΣ στο Κιάτο το Σάββατο 22 Ιουλίου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *